ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη μαθητών του 20ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

επίσκεψη-μαθητών-του-20ού-δημοτικού-σχο-895666

Γέμισε παιδικές φωνές και χαμόγελα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χθες το πρωί. Τα γραφεία της εφημερίδας επισκέφτηκαν οι μαθητές της δευτέρας τάξης του 20ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, τους οποίους συνόδευε η δασκάλα Τασούλα Καρακωνσταντή.

Το μάθημα της γλώσσας και ειδικότερα οι ενότητες «Εφημερίδες» και «Μάθετε τα νέα» ήταν το έναυσμα της ενασχόλησης των μαθητών με τον Τύπο. Ετσι μία επίσκεψη στην εφημερίδα ήταν απαραίτητη, ώστε τα παιδιά να δουν από κοντά τη δουλειά και τον κόπο που απαιτείται για την έκδοσή της.

Οι μαθητές έκαναν ερωτήσεις για τον ρόλο και την αποστολή του δημοσιογράφου. Ενημερώθηκαν από τη αρχισυντάκτρια Βάσω Κυριαζή για τη διαδικασία του ρεπορτάζ και για τις περιοδικές εκδόσεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ενώ είχαν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν παλαιότερες εφημερίδες από το αρχείο και να ταξιδέψουν… στα γεγονότα παλαιότερων εποχών.

Τα παιδιά δήλωσαν ενθουσιασμένα από το αρχείο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και ενημέρωσαν ότι ήδη επιμελούνται την ύλη για την έκδοση της πρώτης τους εφημερίδας. Εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία!

Οι μαθητές, που επισκέφτηκαν τα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, είναι οι εξής: Κωνσταντίνος Δάενας, Αλέξανδρος Κονταράτος, Μάριος Διονυσίου, Φαίδων Κουτσογιαννόπουλος, Θανάσης Σαρρής, Εβελίνα Σαρούκου, Κωνσταντίνος Παζαράς, Σοφία Βασιλείου, Μιχαήλ- Αγγελος Λουλούδης, Γιάννης Πολίτης, Ελένη Γεροντίδου, Σπύρος Αδαμάκης, Δημήτρης Αδαμάκης, Χάρης Χατζάκος, Χρήστος Σαρακατσάνος, Αφροδίτη Τσαπράζη, Κωνσταντίνος Σινάνι, Γιάννος Μουτζούρης, Πηνελόπη Παππά, Δήμητρα Μερκονιάν, Μαρίλια Μιτζιρίκη και Στέλιος Τσαρούχος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου