ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις στη Συκή για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

εκδηλώσεις-στη-συκή-για-την-εορτή-του-α-905691

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης του ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, πολιούχου της Συκής διοργανώνονται μεθαύριο Δευτέρα του Πάσχα, 25 Απριλίου, στη Συκή Νοτίου Πηλίου.

Οι εκδηλώσεις με τίτλο «Αγιος Γεώργιος, ο Πολιούχος του χωριού», διοργανώνονται από το Εξωραϊστικό, Αθλητικό, Επιστημονικό, Πολιτιστικό Σωματείο Συκής «Γονείς και παιδιά εν δράσει».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί: Μεθαύριο, ημέρα μνήμης του Αγίου Γεωργίου, θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, 7.30 πμ – 10.30 πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Συκής.

Στον προαύλιο χώρο του Ναού: Στις 10.30 πμ – 11.00 πμ θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, ενώ θα ακολουθήσει Αρτοκλασία.

Στις 11.30 πμ -12.00μ προγραμματίζεται ομιλία με θέμα «Συκή – Ο Αη Γιώργης και το πανηγύρι του» από τον δρ. Απόστολο Ζαχαρό, θεολόγο, ιστορικό, συγγραφέα. Στις 12.30μ-13.00 θα προσφερθεί στους παραβρισκόμενους από το Σωματείο χειροποίητη εικόνα του Αγίου Γεωργίου και θα ακολουθήσει κέρασμα.

Στην κεντρική πλατεία Συκής: Στις 13.00 – 14.00 θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί. Συμμετέχουν: Εξωραϊστικό, Αθλητικό, Επιστημονικό, Πολιτιστικό Σωματείο Συκής «Γονείς και παιδιά εν δράσει» και Πολιτιστικός Σύλλογος Αργαλαστής «Τα Σπάλαθρα».

Στις 14.00 ακολουθεί λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου