ΤΟΠΙΚΑ

Εστιατόριο – μπαρ στην πλαζ Αλυκών

εστιατόριο-μπαρ-στην-πλαζ-αλυκών-317358

Η πλαζ του EOT στις Αλυκές έχει πάψει εδώ και χρόνια να αποτελεί σημείο αναφοράς. Η άρνηση από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα για τη μακροχρόνια χρήση της εγκατάστασης στο Δήμο Βόλου είχε ως αποτέλεσμα η λειτουργία του χώρου να είναι προβληματική τα τελευταία χρόνια.Έπρεπε να φθάσουμε στο 2011 για να πάρει σάρκα και οστά η παραχώρηση της πλαζ στο Δήμο μετά την κατάργηση της ETA Α.Ε.

Ο Δήμος Βόλου μετά τις τελευταίες εξελίξεις και σε μία προσπάθεια να κάνει ελκυστική την εγκατάστασή της στους ιδιώτες, προτίθεται να προχωρήσει στην τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης στην περιοχή της πλαζ των Αλυκών. Ειδικότερα στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποφάσισε όπως για την καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου ανεγερθεί ένα νέο κτήριο, με χρήσεις εστιατόριο – καφέ- μπαρ,επιπλέον των υφιστάμενων νόμιμων κτιρίων. Η θέση του νέου κτηρίου, όπως αποφασίστηκε, θα τοποθετηθεί στη νόμιμη απόσταση των 30 μέτρων από την οριογραμμή του αιγιαλού και θα έχει τις διαστάσεις 10X15 μέτρα.

Στην απόφαση της Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου σημειώνεται ότι η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης και η έγκριση του περιγράμματος του κτιρίου με χρήση εστιατόριο – καφέ· μπαρ, θα γίνει μέσα στο χώρο τουριστικών εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου.

Όπως είπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος για την τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης απαιτείται απόφαση του ΥΠΕΚΑ και δημοσίευσή της στο ΦΕΚ, κάτι που αναμένεται να γίνει, όπως είπε, τουλάχιστον μετά από έξι μήνες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και το φετινό καλοκαίρι θα εκμισθωθεί σε ιδιώτη μόνον για τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις, αφού μόνο μετά την τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης ο Δήμος Βόλου θα προχωρήσει σε διαγωνισμό μακροχρόνιας μίσθωσης της εγκατάστασης σε ιδιώτη.

Σημειώνεται πως το θέμα τροποποίησης του σχεδίου πόλης στην πλαζ συζητήθηκε πριν δεκαπέντε μέρες και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου με τις επισημάνσεις των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Γιάννη Μολοχίδη και Τάσου Μπατζιάκα ότι ψηφίζουν το θέμα με τον όρο ότι το κτήριο που θα δημιουργηθεί θα είναι μικρό και ισόγειο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου κ. Απ. Ριζόπουλος ζήτησε να μην γίνει η κατασκευή προκειμένου να μην αξιοποιηθεί η πλαζ από ιδιώτη με δημοπράτηση, αλλά να αξιοποιηθεί ως δημοτική επιχείρηση, ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι λουσμένοι με υπηρεσίες που θα προσφέρονται σε πολύ χαμηλή τιμή, προσιτή στους εργαζόμενους που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Τέλος ο δημοτικός κός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Κουρτίνας, στην ίδια συνεδρίαση σημείωσε ότι για τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε κοινόχρηστους χώρους, πλατείες, πάρκα κ.λ.π. πρέπει ο Δήμος να δείξει το κοινωνικο του πρόσωπο, δηλαδή να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαοη στην πλαζ, ενώ οι υπηρεσίες να παρέχονται με τέτοιο τρόπο ώστε από τα έσοδα αυτά να καλύπτεται η κοινωνική πολιτική του Δήμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου