ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρή μόλυνση προκαλεί φραγμένο φρεάτιο στο Σέσκλο

σοβαρή-μόλυνση-προκαλεί-φραγμένο-φρε-317367

Επισημαίνει η Πολιτική Κίνηση Μαγνησίας των Οικολόγων Πράσινων

Για δυσλειτουργίες στο αποχετευτικό δίκτυο του Σέσκλου κάνουν λόγο με ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι Πράσινοι (Πολιτική Κίνηση Μαγνησίας). Στην ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι σημειώνουν ότι «ο κεντρικός αποχετευτικός αγωγός είναι βουλωμένος σε ένα φρεάτιο στα όρια του οικισμού, με αποτέλεσμα τα λύματα να αναβλύζουν και να χύνονται σε διπλανό ρέμα».Οι Οικολόγοι Πράσινοι Μαγνησίας περιγράφουν τα σημαντικά προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στο αποχετευτικό δίκτυο του Σέσκλου,που με τον καιρό εντείνονται και επεκτείνονται,με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να έχουν έλθει σε απόγνωση.

Αυτο μπόρεσε να διαπιστώσει και προσωπικά το κλιμάκιο της Τοπικής Πολιτικής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων Μαγνησίας, το οποίο ανταποκρινόμενο στην καταγγελία – πρόσκληση των κατοίκων του χωριού, επισκέφτηκε το Σέσκλο την περασμένη Τετάρτη 11 Απριλίου. Με την βοήθεια ενεργών πολιτών της περιοχής έγινε αυτοψία στα σημεία όπου υπάρχουν τα σημαντικότερα προβλήματα και καταγράφηκαν οι δυσλειτουργίες.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο κεντρικός αγωγός του αποχετευτικού δικτύου, στον οποίο είναι συνδεδεμένα τα περισσότερα σπίτια του χωριού, είναι βουλωμένος σε ένα φρεάτιο στα όρια του οικισμού, με αποτέλεσμα τα λύματα να αναβλύζουν και να χύνονται σε διπλανό ρέμα.

Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι ο αγωγός αυτός ακολουθεί το έντονο ανάγλυφο της περιοχής, γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα ευπαθή σε συσσώρευση στέρεων λυμάτων σε διάφορα σημεία. Όπως επισήμαναν οι κάτοικοι, είναι σχεδόν μόνιμα φραγμένος με αποτέλεσμα τον ρόλο του να τον παίζει το διπλανό ρέμα. Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά και για ένα μεγάλο διάστημα με έντονες εναλλαγές στην κλίση του εδάφους δεν υπάρχει άλλο φρεάτιο.

Τα λύματα και τα σκουπίδια που μαζεύονται στο σημείο αυτό δημιουργούν μια αποπνιχτική ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα επικίνδυνη τόσο για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή,όσο για τα ζώα και τις καλλιέργειες που υπάρχουν γύρω από το σημείο αυτό αλλά και χαμηλότερα.Γιατί όπως έχει και άλλες φορές αποδειχτεί, το νερό ρέει και παρασέρνει όλο το φορτίο των λυμάτων στο διάβα του. Είναι λοιπόν σίγουρο, όπως τονίζουν, ότι η μόλυνση μεταφέρεται και στο Διμήνι, και στη βιομηχανική περιοχή, αλλά και στην Μπουρμπουλήθρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου