ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διακομιδή… θρίλερ από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

διακομιδή-θρίλερ-από-το-κέντρο-υγεί-192498

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες εβδομάδες, αφότου ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αναφερόταν στη διακομιδή θρίλερ νεαρού άνδρα από τη Ζαγορά στο Αχιλλοπούλειο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης διασωστών, και χθες η πανδημία έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων «χτύπησε» το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Ήταν αργά το μεσημέρι όταν στο τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ σήμανε συναγερμός. Οι υπεύθυνοι ενημερώνονταν ότι το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ζητούσε συνδρομή για τη μεταφορά ενός 64χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με κρίση Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας. Οδηγός όμως ασθενοφόρου δεν υπήρχε.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η πρωινή και η απογευματινή βάρδια χθες ήταν ακάλυπτες. Δεν υπήρχε κανείς οδηγός για να κινήσει το ασθενοφόρο και να γίνει η διακομιδή.

Ετσι κλήθηκε ασθενοφόρο από τον Βόλο για να μεταφέρει τον 64χρονο στο Αχιλλοπούλειο.

Στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου απασχολούνται δύο μόνιμοι οδηγοί ασθενοφόρων, ένας επικουρικός με σύμβαση εργασίας μέχρι τον Μάρτιο και δύο γυναίκες, υπάλληλοι του ΕΚΑΒ αποσπασμένες από άλλες περιοχές της χώρας. Όπως πληροφορείται ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ οι συγκεκριμένες εργαζόμενες καλύπτουν βάρδια στα ασθενοφόρα μόνο ως διασώστριες και όχι ως οδηγοί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου