ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία για πρόστιμο σε «αναπηρικό» ΙΧ στο λιμάνι του Βόλου

διαμαρτυρία-για-πρόστιμο-σε-αναπηρι-198343

Με πικρή γεύση έφυγε από τον Βόλο 61χρονος συνταξιούχος οδοντίατρος από τη Λάρισα, πατέρας παιδιού με ειδικές ανάγκες.

Ο Μιχάλης Κατσουράκης επισκέφτηκε την περασμένη Κυριακή τον Βόλο για βόλτα με τον γιο του και δεν έβρισκε ελεύθερη θέση στάθμευσης για ΑΜΕΑ. Αναγκάστηκε να σταθμεύσει το φορτηγάκι του σε θέση πανεπιστημιακού με αναπηρίες, προκειμένου να τακτοποιήσει τον γιο του σε κάποιο κατάστημα της παραλίας και στη συνέχεια να επιστρέψει και να σταθμεύσει το όχημα σε νόμιμη θέση.

Εφθανε όμως η απουσία για μισή ώρα για να βρει στο αυτοκίνητό του κλήση από λιμενικούς κι ας είχε το αναπηρικό του ΙΧ άδεια στάθμευσης και ας είχε σταθμεύσει σε χώρο στάθμευσης πανεπιστημιακού με αναπηρία κυριακάτικα.

Ο ίδιος διερωτάται: Πρέπει οι λιμενικοί να εξαντλούν την αυστηρότητά τους και σε αναπηρικά αυτοκίνητα με δελτίο στάθμευσης, όταν δεν παρεμποδίζουν την κυκλοφορία κι αν ναι, τι θα έκαναν οι λιμενικοί αν ήταν στη θέση του;

Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες θέσεις στάθμευσης αναπήρων σε ολόκληρο Βόλο;

Στον Βόλο το διπλοπαρκάρισμα πάει σύννεφο όπως και σε άλλες πόλεις;

Αναλυτικά, όπως περιγράφει «την Κυριακή, λόγω καλοκαιρίας, ήρθαμε βόλτα στον Βόλο με τον γιο μου που είναι ΑμεΑ και καθηλωμένος σε αμαξίδιο με το αναπηρικό μας αυτοκίνητο με ράμπα. Περάσαμε τέλεια. Ένα δυσάρεστο όμως γεγονός μας χάλασε τη διάθεση.

Για να μπορέσουμε να κατέβουμε στην παραλία ψάξαμε για να παρκάρουμε. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν σε όλη την παραλιακή οδό μόνο 2 θέσεις για αναπήρους κατειλημμένες και οι δύο.

Αντίθετα στο Πανεπιστήμιο υπήρχαν 6 θέσεις τουλάχιστον για τους πανεπιστημιακούς. Αφού γυρίσαμε δύο-τρεις φορές όλη την παραλία αποφάσισα να σταματήσω εκεί για να κατέβει ο Χρήστος».

Ο ίδιος λέει: «Σκέφτηκα ότι λόγω της ημέρας εμποδίζω την κυκλοφορία αφού εκεί επιτρέπεται η στάθμευση μόνο σε πανεπιστημιακούς ούτε παίρνω τη θέση από κάποιο πανεπιστημιακό κυριακάτικα.

Αφού κατέβηκε λοιπόν το παιδί τον συνόδευσα για να πάμε κάπου να κάτσουμε και αφού τακτοποιηθήκαμε σε κανένα μισάωρο επέστρεψα να μετακινήσω το αυτοκίνητο για να μην φάω καμία κλήση.

Όμως δυστυχώς με πρόλαβαν οι λιμενικοί και την έφαγα την κλήση μου».

Ο κ. Κατσουράκης πλήρωσε το προβλεπόμενο πρόστιμο και παράλληλα υπέβαλε ένσταση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και περιμένει το αποτέλεσμά της.

Όμως, επισημαίνει το θέμα δεν είναι το πρόστιμο που είναι μόλις στο ποσό των 10 ευρώ…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου