Χρ. Μπουκώρος: Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται το αίμα μας

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-14, 14:45:20
Χρ. Μπουκώρος: Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζονται το αίμα μας

Πρωτοβουλία για την εξασφάλιση αποθεμάτων αίματος προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι μεταγγίσεις σε πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και νεφρική ανεπάρκεια, ανέλαβε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, μετά τη δραματική έκκληση του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, που χτύπησε «καμπανάκι» για τον κίνδυνο να αναβληθούν μεταγγίσεις εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης αποθεμάτων αίματος στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου.
Ο κ. Χρήστος Μπουκώρος ανακοίνωσε ότι το πολιτικό του γραφείο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει εθελοντική αιμοδοσία, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 10.30 το πρωί, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνονται τα εξής:
«Χθες, έγινα δέκτης της αγωνιώδους εκκλήσεως που απηύθυνε μέσα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η κ. Λουκάκη Δέσποινα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, σύμφωνα με την οποία υπάρχει τεράστια έλλειψη αίματος στο Νοσοκομείο Βόλου.
Πολλές οι αιτίες που έχουν συμβάλλει, μεταξύ των οποίων και ο Covid-19, στην πρωτοφανή αυτή έλλειψη αίματος. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να αναβάλλονται ακόμη και χειρουργεία προκειμένου να επαρκεί το αίμα για τους χρόνια πάσχοντες μεταγγιζόμενους ασθενείς, κυρίως όσους πάσχουν από μεσογειακή αναιμία και νεφρική ανεπάρκεια.
Τα ίδια στοιχεία μoυ επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου και της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, ιατρός, κ. Λαφιωνιάτης Στυλιανός.
Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, εδώ στο γραφείο μας, σύσσωμοι όλοι, αποφασίσαμε αντί για εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας, ούτως ή άλλως οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, να οργανώσουμε αιμοδοσία προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες τοπικές ανάγκες σε αίμα.
Καλούμε όλους τους φίλους που μπορούν να δώσουν αίμα να συνδράμουν σε αυτή τη προσπάθεια ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι Βολιώτες και οι κάτοικοι της Μαγνησίας το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στις 10:30 το πρωί θα είναι στην πλατεία Αγίου Νικολάου και θα δείξουν ακόμη μία φορά το ανθρώπινο πρόσωπό τους».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=