ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένουν εκτός σχολικών αιθουσών τέσσερις μαθητές στη Μαγνησία

παραμένουν-εκτός-σχολικών-αιθουσών-τ-207087

Αμετάπειστοι οι γονείς τεσσάρων μαθητών στη Μαγνησία, οι οποίοι από την έναρξη της σχολικής χρονιάς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αντιδρώντας στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Γονείς εξακολουθούν να μη θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν χρήση προστατευτικής μάσκας και να υποβάλλονται σε self test και προτιμούν να τα κρατούν στα σπίτια με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μαθησιακή τους εξέλιξη, την ψυχολογία και την κοινωνικοποίησή τους.

Η έναρξη των μαθημάτων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν άλλαξε κάτι στην καθημερινότητα των τεσσάρων παιδιών. Πρόκειται για τρεις μαθητές δημοτικού και έναν μαθητή γυμνασίου, δύο μάλιστα από τα παιδιά είναι αδερφάκια, οι οποίοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν έχουν περάσει ούτε έξω από το σχολείο. Παραμένουν στα σπίτια τους, χάνοντας μαθήματα και κινδυνεύουν πλέον να χάσουν ολόκληρη τη φετινή σχολική χρονιά.

Αρχικώς, από τα σχολεία απουσίαζαν έξι μαθητές, όμως λίγο πριν τις γιορτές δύο από αυτούς, επέστρεψαν. Η επιστροφή συνέπεσε με την εισαγγελική παρέμβαση για τους απόντες μαθητές. Μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η εισαγγελέας Ανηλίκων ζήτησε στοιχεία από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τους μαθητές που απουσιάζουν επειδή οι γονείς τους αρνούνται να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού και με βάση αυτά τα στοιχεία διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Γονείς δύο μαθητών υπό τον φόβο κυρώσεων αποφάσισαν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Οι υπόλοιποι ακόμη και σήμερα αρνούνται πεισματικά να το κάνουν αντιδρώντας στα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Οι υποθέσεις των μαθητών – παιδιών γονέων αρνητών, βρίσκονται στα χέρια της Εισαγγελίας Ανηλίκων. Ωστόσο ακόμη και σήμερα, από τα σχολεία δεν έχουν σταματήσει οι οχλήσεις προς τους γονείς, προκειμένου να τους πείσουν για να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Οι μαθητές διανύουν ήδη τον πέμπτο μήνα εκτός σχολικής τάξης, στερούμενοι το βασικό τους δικαίωμα για πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου