ΤΟΠΙΚΑ

Σίγησε η φωνή των κτηνοτρόφων

σίγησε-η-φωνή-των-κτηνοτρόφων-282227

Θλίψη για τον θάνατο του αειθαλούς Χαράλαμπου Γεωργαλούση – Διατέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Μαγνησίας

Για περισσότερο από 50 χρόνια ήταν η φωνή των κτηνοτρόφων της Μαγνησίας. Μαχητικός, διεκδικητικός, χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι και δεν έκανε ποτέ πίσω, αν πρώτα δεν κέρδιζε κάτι για το συμφέρον των κτηνοτρόφων. Ο λόγος για τον Χαράλαμπο Γεωργαλούση, που «έφυγε» χθες πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω του πλούσια παρακαταθήκη συνδικαλιστικής δράσης στον κτηνοτροφικό τομέα.

Ο κυρ Χαράλαμπος, όπως συνήθιζαν να τον φωνάζουν ακόμη και οι δημοσιογράφοι, είχε γράψει πολλά χιλιόμετρα στη ζωή του για να υπερασπίζεται τα δίκαια των κτηνοτρόφων. Ποτέ δεν αρνήθηκε σε άνθρωπο τη βοήθειά του. Πολλώ δε μάλλον στους συναδέλφους του. Στο πρόσωπό του έβλεπαν πάντα έναν συμπαραστάτη στα προβλήματά τους.

Γεννήθηκε στον Κάκκαβο, αλλά η οικογένειά του μετακόμισε στο Διμήνι όπου διέμενε. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία. Ήταν πετυχημένος κτηνοτρόφος αφού κατάφερε να φτιάξει μία σημαντική μονάδα στην περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής την οποία λειτουργούσε μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Μέχρι την τελευταία ώρα είχε πλήρη διαύγεια. Παρακολουθούσε από κοντά τις εξελίξεις στον χώρο της κτηνοτροφίας και στενοχωριόταν κάθε φορά που προέκυπταν προβλήματα. Η σημερινή ηγεσία του κτηνοτροφικού κινήματος προσέτρεξε πολλές φορές στον ίδιο για να ζητήσει τη συμβουλή του και τα «φώτα» του. Η εμπειρία του άλλωστε αποτελούσε εκ των πραγμάτων «εγγύηση» για το πώς πρέπει να κινείται ο κλάδος για να πετύχει την ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Πριν από λίγες μέρες αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική. Χθες άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα, Σάββατο, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό της Παναγίας, στην περιοχή Σαμπάναγα Διμηνίου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου