ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων ο Βόλος – Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης στην παραλία

σε-ρυθμούς-χριστουγέννων-ο-βόλος-φαν-288110

Η Αννα Βίσση τα έδωσε όλα επί σκηνής, ξεσηκώνοντας τον κόσμο – Εικόνες από τη γιορτινή πόλη ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα

Με φαντασμαγορική εκδήλωση, που τα είχε όλα, λάμψη, παλμό, μοναδικά δρώμενα, συγκινητικές στιγμές, εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου και βεγγαλικά, που έκαναν τη νύχτα μέρα, πάνω από τη φωτισμένη Αργώ στην παραλία της πόλης, ο Βόλος μπήκε από χθες το βράδυ επίσημα στην εορταστική περίοδο για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Εικόνες από τον γιορτινό Βόλο, που «ξέχασε» για λίγες στιγμές την πανδημία, ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα και αποτελούν ζωντανό προσκλητήριο επίσκεψης στην πόλη για τις γιορτές.

Η μοναδική Αννα Βίσση ήταν η επίσημη προσκεκλημένη στη φετινή τελετή έναρξης και μαζί με τον οικοδεσπότη της βραδιάς Αχιλλέα Μπέο και τον παρουσιαστή Σωτήρη Πολύζο, μέτρησαν αντίστροφα και πάτησαν το «μαγικό κουμπί» για το άναμμα του εντυπωσιακού εορταστικού διάκοσμου, με την ευχή σύντομα να ξεπεραστεί η πανδημία.

Τους χιλιάδες Βολιώτες, οι οποίοι, φορώντας μάσκες προστασίας, έδωσαν μαζικό «παρών» στην παραλία της πόλης, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μετά από έναν χρόνο αναγκαστικού διαλείμματος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο κ. Μπέος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, που διανύει η χώρα εξαιτίας της πανδημίας, επιβράβευσε τους χιλιάδες πολίτες για την τήρηση των μέτρων προστασίας και ευχήθηκε σύντομα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, υγιείς.

Ηταν ο ίδιος, που υποδέχθηκε επί σκηνής τη μοναδική Αννα Βίσση, η οποία κατέφθασε διά θαλάσσης με σκάφος και τη δέσμευσε να δώσει δύο παραστάσεις δωρεάν για τους δημότες στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασής του.

«Εδώ, στον τόσο όμορφο και λαμπερό Βόλο, στον οποίο όλοι θα θέλαμε να διαμένουμε, υπάρχουν αισιοδοξία, ελπίδα, χαρά και αγάπη. Να είμαστε υγιείς και να ξεπεράσουμε αυτό που ζούμε», είπε η Αννα Βίσση απευθυνόμενη στο πολυπληθές κοινό, που κατέκλυσε την παραλία.

Ξεσήκωσε το πλήθος ερμηνεύοντας γνωστές επιτυχίες της, χόρεψε με τον μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου Ιωακείμ Μπαλτσαβιά και δέχθηκε από τον δήμαρχο αναμνηστικό δώρο με την Αργώ, σήμα κατατεθέν της πόλης, για την οποία προετοιμάζεται μουσείο στην περιοχή του Πεδίου Αρεως.

Προηγήθηκε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τραγούδια από το αγαπημένο μιούζικαλ των Χριστουγέννων «Μαίρη Πόπινς», γνωστές επιτυχίες των Αμπα και πλούσια χορευτικά και δρώμενα.

Οταν ήρθε η ώρα για το άναμμα των φώτων, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ανέβηκε στη σκηνή, μαζί με ένα μικρό παιδί από την Ουγκάντα, το οποίο υιοθέτησε δημοτική υπάλληλος και πλέον θα μεγαλώνει ως δημότης Βόλου. Με τον μικρό δημότη αγκαλιά, ο δήμαρχος και η Αννα Βίσση πάτησαν το κουμπί για το άναμμα των φώτων και εντυπωσιακά βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό.

Ακολούθησε η καθιερωμένη γιορτινή βόλτα, η οποία ξεκίνησε από το εντυπωσιακό πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και στη συνέχεια με μπροστάρισσα τη Φιλαρμονική, που παιάνιζε γιορτινές μελωδίες, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και η Αννα Βίσση, ανεβασμένοι σε άμαξα, πέρασαν από τη Δημητριάδος κάτω από τον μπλε ουρανό και κατευθύνθηκαν στην πλατεία Πανεπιστημίου, όπου φιλοξενείται το θεματικό πάρκο «Οι περιπέτειες του Πινόκιο».

Με την ολοκλήρωση της γιορτινής βόλτας, παρατέθηκε δεξίωση προς τιμή της Αννας Βίσση στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου.

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στην τελετή έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Το αγαπημένο μιούζικαλ«Μαίρη Πόπινς» αναβίωσε στη σκηνή στην παραλία του Βόλου

Πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα από τοπικά σχήματα

 Συμφωνική Ορχήστρα ξεπέρασε τον εαυτό της

Εντυπωσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα επί σκηνής

Συγκινητική η στιγμή, όταν ο δήμαρχος ανέβηκε στη σκηνή αγκαλιά με έναν μικρό δημότη,τον οποίο υιοθέτησε δημοτική υπάλληλος και μαζί με την Αννα Βίσση πάτησαν το κουμπί για το άναμμα των φώτων

Στην Αννα Βίσση δόθηκε αναμνηστικό δώρο ομοίωμα της Αργούς

Εντυπωσιακό στιγμιότυπο από τη φωταγώγηση του Βόλου από τον φωτογραφικό φακό του Γιάννη Συρίγου

Σε άμαξα ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος και η Αννα Βίσση έκαναν την καθιερωμένη γιορτινή βόλτα

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου