ΤΟΠΙΚΑ

«Φυτοζωούν» πολύτεκνες οικογένειες

φυτοζωούν-πολύτεκνες-οικογένειες-289410

Αντιμέτωπες με ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα πολλές πολύτεκνες οικογένειες στη Μαγνησία, με τα αιτήματα για βοήθεια να αυξάνονται καθημερινά λόγω χειμώνα. Σε σύνολο 4.000 πολύτεκνων οικογενειών σε όλη τη Μαγνησία, η πλειονότητα αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, με την ανεργία να έχει «χτυπήσει», στο μεταξύ, πολλές πόρτες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Δεν είναι μόνο το πρόβλημα της θέρμανσης. Ο κόσμος υποφέρει, πεινάει. Δεν είναι ένα μόνο το αίτημα. Είναι πολλά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια. Εχει αυξηθεί η ανεργία, οι ανάγκες των παιδιών μεγαλώνουν, το σχολείο, τα φροντιστήρια, ο χειμώνας που έρχεται, επιβαρύνουν πολλές οικογένειες» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Ενωσης Πολυτέκνων Μαγνησίας Τάνια Πράπα.

Με τη ροή των κλήσεων για βοήθεια να είναι συνεχής, η κ. Πράπα τονίζει ότι «δεν σταματούν τα αιτήματα για βοήθεια. Οσο περισσότερα παιδιά έχει μια πολύτεκνη οικογένεια, τόσο μεγαλύτερος είναι ο λογαριασμός του ρεύματος, της ύδρευσης, αυξάνονται οι λειτουργικές ανάγκες, το κόστος της θέρμανσης. Και απ’ ό,τι διαπιστώνουμε, δυστυχώς παραμένουν άλυτα πολλά προβλήματα».

Πολλά τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολύτεκνες οικογένειες της Μαγνησίας, με το κόστος ενέργειας, καυσίμων και αγαθών να μεγαλώνουν τα ρίχτερ της ανησυχίας και του προβληματισμού. «Από τη στιγμή που σταμάτησε η διάθεση των προϊόντων που δίνονταν από το κράτος για την ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών, μεγαλώνουν τα προβλήματα. Αποτελούσαν ανάσα για τις πολύτεκνες οικογένειες τα τρόφιμα που διανέμονταν παλαιότερα, κρέας, φρούτα, λαχανικά, ρύζι, όσπρια, λάδι, τα οποία «κόπηκαν» από το 2012» επισημαίνει η πρόεδρος.

Σε κατάσταση ένδειας πολλές πολύτεκνες οικογένειες, με την ανεργία σε έξαρση, ειδικά στη διάρκεια της πανδημίας, και τη σκέψη του φετινού χειμώνα να αποτελεί εφιάλτη και πηγή έντονου προβληματισμού. «Εχουμε κάνει άπειρα διαβήματα για να δοθούν λύσεις από την πολιτεία, αλλά, δυστυχώς, είμαστε ακόμη σε αναμονή» επισημαίνει η κ. Πράπα.

Συνεχείς οι προσπάθειες για να δοθεί χέρι βοήθειας στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, με την πρόεδρο να τονίζει ότι «έχουμε επικοινωνία με τις πολύτεκνες οικογένειες και πριν μας χτυπήσουν την πόρτα, χτυπούμε εμείς την πόρτα τους, για να τους βοηθήσουμε».

Σε διαρκή εγρήγορση η τοπική ένωση, καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να συγκεντρώσει τρόφιμα, ενόψει Χριστουγέννων, για την ενίσχυση των οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, με τα αιτήματα να πολλαπλασιάζονται, στο μεταξύ, και την ανάγκη στήριξης από την πολιτεία, να καθίσταται, πλέον, επιτακτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου