ΤΟΠΙΚΑ

Δράσεις κατά της έμφυλης βίας

δράσεις-κατά-της-έμφυλης-βίας-289765

Ενημερωτική εξόρμηση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας σε τοπικές επιχειρήσεις

Εξορμήσεις σε καταστήματα της Ερμού, σε σούπερ μάρκετ και σε κεντρικό σημείο της πόλης πραγματοποίησε το προηγούμενο τετραήμερο ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας (μέλος ΟΓΕ), διανέμοντας ανακοινώσεις, και ενημερώνοντας τους Βολιώτες για όλα τα πρόσωπα της βίας που βιώνει η γυναίκα σήμερα.

Η προσπάθεια ενημέρωσης κορυφώθηκε με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο, με θέμα: «Σπάμε τον «φαύλο κύκλο» της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία με ανθρώπους όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα νέες γυναίκες και φοιτήτριες ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ρίτσα Κωτή, πρόεδρος του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας ότι «η σεξουαλική βία και κακοποίηση, που φτάνει ακόμα και στο βιασμό ή τη δολοφονία, αποτελεί σίγουρα την πιο ακραία, αποκρουστική και πιο χυδαία μορφή βίας, όμως δεν παύει να είναι ένα μόνο από τα πολλά πρόσωπα της βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν η Μυρτώ Τσιαπλέ, ειδική γραμματέας του Συλλόγου και η Χρυσούλα Τασολάμπρου αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του συλλόγου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Βόλου, αναπτύσσοντας, η κάθε μία, προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γυναίκες.

Ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις, ερωτήσεις, προβληματισμούς, αλλά και με το αισιόδοξο μήνυμα της συνέχισης του συλλογικού αγώνα και της διεκδίκησης για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα, αλλά και ισότιμες σχέσεις συντροφικότητας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου