Δράσεις κατά της έμφυλης βίας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-30, 10:20:04
Ενημερωτικά φυλλάδια διένειμε ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Μαγνησίας στην πόλη
Δράσεις κατά της έμφυλης βίας

Ενημερωτική εξόρμηση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας σε τοπικές επιχειρήσεις 

Εξορμήσεις σε καταστήματα της Ερμού, σε σούπερ μάρκετ και σε κεντρικό σημείο της πόλης πραγματοποίησε το προηγούμενο τετραήμερο ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας (μέλος ΟΓΕ), διανέμοντας ανακοινώσεις, και ενημερώνοντας τους Βολιώτες για όλα τα πρόσωπα της βίας που βιώνει η γυναίκα σήμερα.

Η προσπάθεια ενημέρωσης κορυφώθηκε με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο, με θέμα: «Σπάμε τον «φαύλο κύκλο» της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία με ανθρώπους όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα νέες γυναίκες και φοιτήτριες ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ρίτσα Κωτή, πρόεδρος του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας ότι «η σεξουαλική βία και κακοποίηση, που φτάνει ακόμα και στο βιασμό ή τη δολοφονία, αποτελεί σίγουρα την πιο ακραία, αποκρουστική και πιο χυδαία μορφή βίας, όμως δεν παύει να είναι ένα μόνο από τα πολλά πρόσωπα της βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου».

 Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν η Μυρτώ Τσιαπλέ, ειδική γραμματέας του Συλλόγου και η Χρυσούλα Τασολάμπρου αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του συλλόγου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Βόλου, αναπτύσσοντας, η κάθε μία, προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γυναίκες.

Ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις, ερωτήσεις, προβληματισμούς, αλλά και με το αισιόδοξο μήνυμα της συνέχισης του συλλογικού αγώνα και της διεκδίκησης για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα, αλλά και ισότιμες σχέσεις συντροφικότητας.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=