ΤΟΠΙΚΑ

Ανεμβολίαστο το 30% πολιτών άνω των 60

ανεμβολίαστο-το-30-πολιτών-άνω-των-60-298357

Καμπανάκι για τη θωράκιση του γενικού πληθυσμού αποτελούν τα τελευταία στοιχεία από τον εμβολιαστικό χάρτη της χώρας, που αποτυπώνεται το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του κάθε νομού. Στη Μαγνησία συνολικά η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού ανέρχεται στο 55%, ποσοστό που θεωρείται χαμηλό και αποτυπώνεται και στην ασφυκτική πίεση που δέχεται ειδικά το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς η πλειονότητα των ασθενών, που νοσηλεύονται, δεν έχει κάνει το εμβόλιο και μεταβαίνει στο Αχιλλοπούλειο καθυστερημένα για νοσοκομειακή περίθαλψη.

Την ίδια ώρα στους πολίτες άνω των 60 χρόνων το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανεβαίνει στο 70%. Το υπόλοιπο 30% όμως παραμένει ανεμβολίαστο και είναι κυρίως πολίτες που όταν νοσούν από κορονοϊό και μεταφέρονται στις κλινικές του Νοσοκομείου για περίθαλψη παρουσιάζουν βαριές επιπλοκές και δίνουν μάχη για να ανακάμψουν.

Η εικόνα είναι σαφώς πιο βελτιωμένη στους πολίτες κάτω των 60 και ειδικότερα στην κατηγορία 45-55 χρόνων, καθώς το ποσοστό των εμβολιασμένων ξεπερνά το 72%, το υπόλοιπο όμως που απομένει είναι εκτεθειμένο στον κίνδυνο των μεταλλάξεων και της διασποράς που «θερίζει» χωρίς διακρίσεις όλες τις ηλικίες.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η ηλικιακή κατηγορία που κινδυνεύει περισσότερο από τον ιό είναι άνω των 60 χρόνων, για αυτό αφενός γίνεται διαρκώς η επίκληση της αναμνηστικής τρίτης δόσης, αφετέρου πλέον το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του.

Αυξητική τάση εμβολιασμών στο Νοσοκομείο

Στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου το τελευταίο χρονικό διάστημα επιβεβαιώνεται η αυξητική τάση εμβολιασμών.

Οι εμβολιασμοί του Νοεμβρίου ήδη υπερτερούν των προηγούμενων τριών μηνών. Συγκριτικά, οι περισσότεροι εμβολισμοί, διενεργήθηκαν τον μήνα Ιούνιο με 20.534 συνολικά εμβολιασμούς και οι λιγότεροι τον μήνα Οκτώβριο με 5.926 εμβολιασμούς αντίστοιχα.

Τι τελευταία μέρες το εμβολιαστικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου ενισχύθηκε με τέσσερις νοσηλεύτριες από το Κέντρο Υγείας Βόλου, οι οποίες είναι επαρκέστατα καταρτισμένες και συνεισφέρουν στο συνολικά παραγόμενο έργο όλου του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού.

Μέχρι πριν από δύο μέρες είχαν διενεργηθεί 95.541 εμβολιασμοί συνολικά, αναλυτικά ως εξής: 83.154 εμβολιασμοί με Pfizer, 7.331 με AstraZeneca και 5.056 με Johnson&Johnson.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου