ΤΟΠΙΚΑ

Ανδρέας Λοβέρδος: «Στόχος μου είναι η πράσινη επανάσταση»

ανδρέας-λοβέρδος-στόχος-μου-είναι-η-π-300010

Θερμή υποδοχή στον Βόλο για τον Ανδρέα Λοβέρδο, υποψήφιο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή της Β΄Αθηνών. Ο κ. Λοβέρδος μίλησε στο Ξενία Βόλου, σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσαν υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του και περιέγραψε το όραμά του για τον χώρο της δημοκρατικής παράταξης.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι στόχος του είναι η καθολική επάνοδο του ΠΑΣΟΚ και ο επαναπατρισμός των ψηφοφόρων του κέντρου και της κεντροαριστεράς και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουνμαζικά στις εσωκομματικές διαδικασίες της 5ης Δεκεμβρίου.

«Δίνω μια μάχη νίκης και όχι καταγραφής συσχετισμών για την επόμενη μέρα. Ζητώ από τους πολίτες να με εμπιστευτούν και δίνω τον λόγο μου ότι αμέσως θα επιστρέψω την εμπιστοσύνη τους», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για «πράσινη επανάσταση» που θα φέρει θετική ανατροπή στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, με τη δημιουργία ενός τρίτου μεγάλου κόμματος, το οποίο σύντομα θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, όπως ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αλλά και νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει το ιστορικό όνομα του ΠΑΣΟΚ και ότι το σύμβολό του θα είναι ο ήλιος, το χρώμα του το πράσινο και οι ήχοι του όλα τα τραγούδια από τη δεκαετία του 1974 έως σήμερα.

Εμφανίστηκε επίσης ενωτικός και υπογράμμισε ότι «εφόσον οι συμπολίτες μου με προτιμήσουν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη κιόλας ημέρα θα δουν να ξεδιπλώνεται το σχέδιό μου, ώστε το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές να συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό».

Eπισήμανε επίσης ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταστεί «συνομιλητής» του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Επιτέθηκε όμως στον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά συνεργασίες λέγοντας ότι σε ό,τι τον αφορά δεν «πρόκειται να γίνω Καμμένος του Τσίπρα» και κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση συμμαχίας που επικαλείται ο κ. Τσίπρας είναι ένα τέχνασμα για να ξαναέρθει στην εξουσία.

«Ο παραδοσιακός μας αντίπαλος είναι η συντηρητική Δεξιά. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απευθύνει πρόσκληση συνεργασίας και εμείς ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν συνεργαζόμαστε», ξεκαθάρισε επίσης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας Απόστολος Καναβός που εξήρε την προσωπικότητα του πρώηνυπουργού και τόνισε ότι αποτελεί «εγγύηση» για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο. « Για να ξαναζήσουμε με έναν άλλον Ανδρέα μεγάλες νίκες», ανέφερε πριν τον καλέσει στο βήμα της εκδήλωσης.

Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, όπως οι Ν. Χαυτούρας, Τρ. Πλαστάρας, ΕλεναΧριστοδουλιά,ο πρώην δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, νυν και πρώην αυτοδιοικητικοί, ο υπεύθυνος στην περιφέρεια Θεσσαλίας για την υποψηφιότητά του Κων. Καραμπάτσας, η γραμματέας της ΝΕ ΚΙΝΑΛ ΦούληΤσιώμου και άλλα μέλη του κόμματος, εκπρόσωποι του νομικού κόσμου και των παραγωγικών φορέων της περιοχής κ.α.

Στην εκδήλωση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου