ΤΟΠΙΚΑ

Εμεινε με το κλειδί στο χέρι

εμεινε-με-το-κλειδί-στο-χέρι-339324

Με το κλειδί στο χέρι έμεινε Βολιώτης, που έπεσε θύμα απάτης από επιτήδειο στη Θεσσαλονίκη. Κατέβαλε 20.000 ευρώ για να αγοράσει προκατασκευασμένο σπίτι στις Νέες Παγασές και στη συνέχεια διαπίστωσε ότι το σπίτι δεν ανήκει στον πωλητή, αλλά σε άλλον.

Η υπόθεση εξαπάτησης εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ο απατεώνας καταδικάστηκε ερήμην.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 300 ημερήσιων μονάδων προς 1 ευρώ τη μονάδα με τριετή αναστολή.

Ο καταδικασθείς δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για να απολογηθεί, όπως συμβαίνει σε όλες τις παρόμοιες υποθέσεις.

Ο παθών περιέγραψε τη συμφωνία για την καταβολή του ποσού όταν ενδιαφέρθηκε να αγοράσει σπίτι και ενημερώθηκε για το προκάτ στις Νέες Παγασές.

Οπως περιέγραψε, επικοινώνησε με τον υποτιθέμενο πωλητή, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του και τότε συμφωνήθηκε το ποσό. Δεν είχε ιδέα για τις πονηρές προθέσεις του απατεώνα μέχρι που επισκέφτηκε το σπίτι και σοκαρισμένος διαπίστωσε ότι ανήκει σε άλλον.

Εμεινε με τη χαρά και τη ζημία ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού. Εξοργισμένος απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη και κατήγγειλε το περιστατικό. Μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει πίσω τα χρήματά του, ενώ είχε συγκεντρώσει το ποσό που θα το εξασφάλιζε μόνιμη κατοικία δική του.

Ο παθών ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου κατονομάζοντάς τον στα δικαστήρια και προσκομίζοντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία ενοχής του.

Καταδίκη για κλοπή

Χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και χρηματική ποινή 150 ημερήσιων μονάδων προς 1 ευρώ τη μονάδα με αναστολή 3ετίας σε κλέφτη που διέρρηξε τον Οκτώβριο του 2020 ταβέρνα στα Πλατανίδια και έκλεψε τσιγάρα, χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου