Στήριξη στους πληγέντες αγρότες στο Ανατολικό Πήλιο  

Τελευταία ενημέρωση: 2021-10-14, 12:43:35
Στήριξη στους πληγέντες  αγρότες στο Ανατολικό Πήλιο   

 

Εργατικά σωματεία και φορείς του Νομού Μαγνησίας εκφράζουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στους βιοπαλαιστές αγρότες Ζαγοράς - Μουρεσίου και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

«Σκληρό αγώνα δίνουν καθημερινά οι βιοπαλαιστές αγρότες για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, που οξύνονται ολοένα εξαιτίας των αντιαγροτικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά και έχουν ως συνέπεια την ερήμωση των χωριών.

Η τελευταία κακοκαιρία «Αθηνά» ήρθε να προσθέσει μία μεγάλη καταστροφή στους δρόμους, στα χωράφια, στην παραγωγή, ακόμα και στα σπίτια των αγροτών της περιοχής.

Μεγάλο πρόβλημα, που προκλήθηκε μετά την κακοκαιρία, είναι και η καθίζηση πολλών χωραφιών, με πολλούς παραγωγούς να οδηγούνται στην απόγνωση.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, πρόβλημα αποτέλεσε και η καταστροφή της παραγωγής κάστανων. Τεράστιο κομμάτι της παραγωγής παρασύρθηκε από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ όσα απέμειναν έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά.

Σε όλα αυτά έρχεται και προστίθεται και η άθλια κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, κτίριο σε τραγική κατάσταση, για την οποία όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά φέρουν ευθύνη, αφήνοντας τον τόπο χωρίς πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.

Οι εργατοϋπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες σε κοινό αγώνα με τους βιοπαλαιστές αγρότες απαιτούν:

Αμεση αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών ζημιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας με ασφαλτόστρωση και υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας.

Αμεση εκτίμηση των ζημιών από την κακοκαιρία «Αθηνά» από τον ΕΛΓΑ.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να γίνει δημόσιος και κρατικός φορέας και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς για όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επισκευή και συντήρηση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και άμεση στελέχωσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο και φορέα να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των αγροτών».

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα παρακάτω σωματεία και οι φορείς:

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας, Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών/των Ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Μαγνησίας, Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=