ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Στη μάχη των εκλογών οι δικηγόροι

βόλος-στη-μάχη-των-εκλογών-οι-δικηγόρο-366093

Στη μάχη των εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου ρίχνονται οι δικηγόροι. Χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος δήλωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για πρόεδρος του Συλλόγου, ενώ ο ανθυποψήφιός του Βασίλης Μπακαλιάνος ανακοίνωσε τον συνδυασμό και τους υποψηφίους του.

Οι εκλογές θα διενεργηθούν στις 28 Νοεμβρίου, ενώ η υποβολή υποψηφιοτήτων συνεχίζεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι στον Σύλλογο και συγκεκριμένα 573 άτομα. Επισημαίνεται ότι στις εκλογές θα υπάρχουν ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και δύο υποψηφιότητες για το αξίωμα του προέδρου.

Η υποψηφιότητα Στρατηγόπουλου

Ανανέωση της συμφωνίας ευθύνης, που τον συνδέει με τους δικηγόρους από το 2017, ζητεί ο κ. Στρατηγόπουλος, με στόχο έναν Σύλλογο προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες λειτουργίας της κοινωνίας, της οικονομίας και φυσικά της Δικαιοσύνης, λειτουργικό και αποτελεσματικό.

Αναλυτικά στη δήλωση υποψηφιότητάς του αναφέρει τα εξής: «Το 2017, η ευρέως εκδηλωθείσα εμπιστοσύνη των συναδέλφων στο πρόσωπό μου αποτέλεσε για μένα το κορυφαίο κίνητρο να (επαν)ασχοληθώ με τα κοινά του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, αντιμετωπίζοντας ως πρόεδρος την πρόκληση να αντιστρέψω – μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, χρόνιες αλλά και νέες παθογένειες, οικονομική καχεξία και μη έγκαιρη υιοθέτηση βέλτιστων διοικητικών πρακτικών – την προϊούσα υπολειτουργία και την παρεπόμενη αδυναμία προσήκουσας άσκησης του θεσμικού ρόλου του, έναντι των μελών του και της κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας (2018-2021), επιτεύχθηκε σε σημαντικό βαθμό – παρά τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας, σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, από τον Μάρτιο του 2020 και μέχρι σήμερα – η ουσιώδης αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του Συλλόγου, σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων ενδιαφέροντός του (ενδεικτικά, διοικητική λειτουργία, οικονομική διαχείριση, ενημέρωση & επιμόρφωση Μελών, συνθήκες καθημερινής άσκησης του λειτουργήματος, κοινωνική παρέμβαση & συνέργεια, κοινωφελείς δράσεις, αξιόπιστη εκπροσώπησή του στην Ολομέλεια των Προέδρων Δ.Σ.Ε. κλπ.), τα ειδικότερα στοιχεία των οποίων (δραστηριοτήτων) θα αποτελέσουν αντικείμενο αναλυτικής απολογιστικής παρουσίασης, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Με συνεπή προγραμματισμό, σκληρή δημιουργική δουλειά, αξιοπιστία στις διοικητικές επιλογές, σύνθεση απόψεων, ακηδεμόνευτη κοινωνική παρέμβαση, ισχυρό ένστικτο κοινωνικής συνέργειας, συνειδητά διακριτική κοινωφελή δράση, θεσμικότητα στην εκφορά των απόψεων – καθ΄ όλη την διάρκεια της τρέχουσας θητείας – ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου αναβάθμισε σταθερά τον πολυδιάστατο ρόλο του, προς όφελος των μελών του, της δικαστικής λειτουργίας και φυσικά της κοινωνίας των πολιτών, που οφείλει να είναι το σταθερό σημείο αναφοράς του.

Με ήρεμη την συνείδησή μου για τα πεπραγμένα της παρούσας διοικητικής περιόδου, δημιουργική αυτοπεποίθηση, ανιδιοτέλεια προθέσεων, καθαρότητα και αξιακό περιεχόμενο θέσεων (οι οποίες, ομοίως, θα αποτελέσουν αντικείμενο αναλυτικής παρουσίασης, στο αμέσως επόμενο διάστημα), άξιους και επαρκείς συνοδοιπόρους για τον προγραμματισμό και εν τέλει την υλοποίηση των δράσεων της νέας θητείας (2022-2025), απευθύνομαι στους συναδέλφους και δηλώνω παρών στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου.

Τους ζητώ να ανανεώσουμε την συμφωνία ευθύνης που μας συνδέει από το 2017, με στόχο έναν Σύλλογο προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες λειτουργίας της κοινωνίας, της οικονομίας και φυσικά της Δικαιοσύνης, λειτουργικό και αποτελεσματικό σε ολόκληρο το επιστητό της δραστηριότητάς του, άοκνο συμπαραστάτη των μελών του, σε κάθε δίκαιο αίτημά τους, αξιόπιστο κοινωνικό εταίρο, αδέσμευτο και θεσμικό εκφραστή δημόσιου λόγου και υπερασπιστή των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Τέλος, επαναλαμβάνω – και στο πλαίσιο της παρούσας δήλωσής μου – την πρόσκληση προς τον ανθυποψήφιό μου, να συνεργαστούμε απροφάσιστα, για να εξασφαλίσουμε στα μέλη του Συλλόγου κάθε δυνατότητα διαλογικής – αντιπαραβολικής παρουσίασης των θέσεων και των απόψεών μας (αντί των συνήθων παράλληλων μονολόγων), προκειμένου αυτές να κριθούν και συγκριθούν, ολιστικά και εμπεριστατωμένα, ενόψει της κρίσιμης για τον Δ.Σ.Β. εκλογικής διαδικασία της 28ης Νοεμβρίου 2021».

Ο συνδυασμός του Β. Μπακαλιάνου

Από 21 συμβούλους αποτελείται ο συνδυασμός του Βασίλη Μπακαλιάνου για τις εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου.

Υποψήφιοι του συνδυασμού του, που ονομάζεται «Δικηγορική e – κίνηση» είναι οι: Σπυρίδων Αναγνωστάκης, Ευγενία Αποστολίδου, Γαλάνης Βασίλης, Γιώργος Γαρυφάλλου, Χριστίνα Γερακούλη, Ιάσονας Εμμανουηλίδης, Τριαντάφυλλος Εμμανουηλίδης, Ευάγγελος Θεοδούσης, Αχιλλέας Θεοχάρης, Αναστάσιος Κότσιρας, Ευάγγελος Κουκουγιάννης, Αντώνιος Μπουρτζής, Θεμιστοκλής Παναγιοτακόπουλος, Αναστασία Παπαδοπούλου, Αδαμαντία Πετρίδη, Λυδία Σαμαρά, Χρυσάννα Σιάτρα, Τάκου Αγγελική, Γιάννης Τερλέξης, Θωμάς Τσιρογιάννης, Αργυρώ (Έρτζη) Χρυσοχού

Με αποφασιστικότητα δηλώνουν: «Αποτελούμε συνδυασμό υποψηφίων για την εκλογή του νέου προέδρου και των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου (Δ.Σ.Β.), για τη θεσμική εκπροσώπηση των μελών του Συλλόγου.

Ο συνδυασμός μας δεν έχει κομματικές, πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες επιρροές. Βασικό κριτήριο στελέχωσης του Συνδυασμού υπήρξε η κοινή αντίληψη και οπτική για το μέλλον, τον ρόλο και την πορεία που πρέπει να έχει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου τα επόμενα χρόνια.

Στην επιδημική περίοδο που διανύουμε, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δικηγόροι, γι’ ακόμη μια φορά δοκιμαζόμαστε σκληρά, η επίλυση ορισμένων ζητημάτων αποτελεί πλέον μονόδρομο».

Οι υποψήφιοι σημειώνουν: «Είναι επιτακτική ανάγκη ν’ ανακτήσουμε τον ρόλο και την αξιοπρέπεια του Δικηγόρου εντός και εκτός Δικαστικού Μεγάρου. Ο Δικηγόρος ως συλλειτουργός της Δικαιοσύνης δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται ως «ο τελευταίος τροχός της αμάξης» και ν’ απαξιώνεται κατά την εργασιακή του καθημερινότητα. Επιπρόσθετα, ο Δικηγορικός Σύλλογος πρέπει να είναι παρών με φωνή και άποψη σε όλες τις κοινωνικές διεργασίες, ως ζωντανός και αναπόσπαστος «οργανισμός» της πόλης.

Η διευκόλυνση της καθημερινότητας του Δικηγόρου αποτελεί τον βασικό πυρήνα του προγράμματος μας. Η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, η συνεχής επιμόρφωση, η είσοδος στην ψηφιακή εποχή, η εκτέλεση της εργασίας του Δικηγόρου σε ένα χώρο που σέβεται το δικηγορικό λειτούργημα αποτελούν πρωταρχικούς μας στόχους.

Λεπτομέρειες αυτής μας της προσέγγισης θα αποτυπωθούν στο πρόγραμμα μας, το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Το όνομα του Συνδυασμού μας, “Δικηγορική Εκκίνηση” (“e-kinisi”) σηματοδοτεί και αποτυπώνει το πνεύμα του εγχειρήματος μας.

Χωρίς διάθεση για μεγάλα λόγια, χωρίς περιττές υποσχέσεις και μεγαλεπήβολα προεκλογικά οράματα, αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις και στόχους, για ένα Δικηγορικό Σύλλογο σε διαρκή «κίνηση», με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον και τη διευκόλυνση των μελών του», προθέτουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου