Δίπλα στους πυρόπληκτους επαγγελματίες ψυχικής υγείας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-18, 08:07:57
Δίπλα στους πυρόπληκτους επαγγελματίες ψυχικής υγείας

Κλιμάκιο του φορέα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης «ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ» επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη παρείχαν επαγγελματίες ψυχικής υγείας του φορέα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης «ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ» με έδρα τον Βόλο στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας.

Κλιμάκιο των επαγγελματιών ψυχικής υγείας επισκέφτηκε στις 6 Σεπτεμβρίου τις πληγείσες περιοχές για παρέμβαση και στήριξη των κατοίκων της περιοχής.

Οπως ενημερώνει ο φορέας, η εθελοντική δράση αποτέλεσε πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σκοπός της ήταν με τη συνεργασία εθελοντών και λοιπών φορέων μελών της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Αργώ», η παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και διανομή υλικών πρώτης ανάγκης στους ανθρώπους που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις περιελάμβαναν επισκέψεις σε χωριά, κατ’ οίκον παρέμβαση, ψυχολογική και υλική υποστήριξη, καταγραφή αιτημάτων, διασύνδεση με τις διαθέσιμες υπηρεσίες και φορείς.

Αξιόλογο στοιχείο της δράσης των εθελοντών είναι ότι υποστηρίχτηκαν 1.475 άνθρωποι, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 9 ψυχοεκπαιδευτικές δραστηριότητες/ ομάδες σε παιδιά και γονείς σε 4 σχολεία της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό και με τη συνέχιση της εθελοντικής δράσης των Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, εάν κάποιος/α που γνωρίζετε χρειάζεται βοήθεια υλικής ή ψυχοκοινωνικής φύσεως, μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τα κλιμάκια στο τηλέφωνο 6982863576. Παράλληλα, όλο το 24ωρο, η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 είναι στη διάθεση του κόσμου για την παροχή σχετικής υποστήριξης δωρεάν και ανώνυμα.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=