ΤΟΠΙΚΑ

Αγονος και ο 4ος διαγωνισμός για ναυαγοσώστες σε Ζαγορά- Μούρεσι

αγονος-και-ο-4ος-διαγωνισμός-για-ναυαγο-489803

Διαμαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής που καταγγέλλουν υποβάθμιση

Χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη παραμένει ο δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, παρά το γεγονός ότι οι παραλίες του είναι πολυσύχναστες και η περιοχή βουλιάζει από τουρίστες. Κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται έντονα και κάνουν λόγο για υποβάθμιση της περιοχής. Από την άλλη, η δημοτική αρχή είδε χθες έναν ακόμη διαγωνισμό για πρόσληψη ναυαγοσωστών να αποβαίνει άγονος.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη σε παραλίες όπως το Χορευτό και ο Αϊ Γιάννης έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί ήδη από τις αρχές Ιουλίου. Επαγγελματίας της περιοχής λέει ότι πέρυσι οι ναυαγοσώστες έσωσαν 5 ανθρώπους από βέβαιο πνιγμό.

«Ολος ο κόσμος παραπονιέται για αυτή την κατάντια. Είναι πολύ κρίμα για την περιοχή. Τα παιδιά κάθονται έξω από τις παραλίες γιατί οι γονείς τους φοβούνται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναρωτιέται γιατί δεν γίνεται κάτι να αλλάξει επιτέλους η κατάσταση. «Οι πιστώσεις έχουν εγκριθεί. Απαιτείται να δώσουν τα χρήματα και να προσλάβουν κόσμο. Να δώσουν τα λεφτά που έχουν πάρει», αναφέρει.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου βεβαιώνει συνεχώς πρόστιμα στη δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου και αναμένει απαντήσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας σε ερώτησή του για την ερμηνεία διατάξεων για τους υπότροπους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζαγοράς -Μουρεσίου, Πατής Κουτσαύφτης, απαντάει ότι μόλις χθες διενεργήθηκε ακόμη ένας διαγωνισμός και δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από κανέναν.

«Ηταν ο τέταρτος στη σειρά που κάναμε. Τα τελευταία χρόνια οι ναυαγοσωστικές σχολές δεν λειτούργησαν και δεν έδωσαν πτυχία. Ολη η Ελλάδα φωνάζει ότι δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες. Το ίδιο το υπουργείο έβγαλε απόφαση πριν από 10 μέρες και, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή, έδωσε τη δυνατότητα κάλυψης περιοχών με μαθητές ναυαγοσώστες», αναφέρει.

Ο δήμαρχος λέει ότι αύξησε το κονδύλι για τη ναυαγοσωστική κάλυψη στις 200.000 ευρώ από 110.000 ευρώ που ήταν πέρυσι, προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον, όμως και πάλι οι διαγωνισμοί βγαίνουν άγονοι.

«Οι εταιρείες που έρχονται στον νομό έχουν καλύψει άλλες περιοχές. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα απολύτως, αν δεν παρουσιάζεται ενδιαφέρον. Το λιμενικό μας βεβαιώνει πρόστιμα καθημερινά χωρίς να μπορεί να γίνει τίποτα για να λυθεί το πρόβλημα», προσθέτει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου