ΤΟΠΙΚΑ

Δάνειο 1. 000.000 ευρώ από τον Καλλιτεχνικό

δάνειο-1-000-000-ευρώ-από-τον-καλλιτεχνικό-851206

Απόφαση για την λήψη δανείου συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ, έλαβαν ομόφωνα τα μέλη του ΔΣ του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου, που συμμετείχαν στην χθεσινή, μαραθώνια συνεδρίαση, κατά την διάρκεια της οποίας εξετάσθηκαν υπηρεσιακά κατά βάση ζητήματα.
Η απόφαση του Καλλιτεχνικού για την λήψη του προαναφερθέντος δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, θα τεθεί υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου, προς ψήφιση, όπως ορίζει ο κανονισμός , κρίνεται δε αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δόσεις ρύθμισης παλαιών οφειλών προς το ΙΚΑ, οι μισθοί των εργαζομένων , καθώς και άλλες, παλαιότερες οφειλές του Καλλιτεχνικού.
Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση, συζητήθηκε το θέμα που αφορά στην συναυλία του Αντώνη Ρέμου, η οποία προγραμματίζεται την 1η Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Στάδιο Βόλου, με την συμμετοχή πολυμελούς ορχήστρας. Η κατά πλειοψηφλία απόφαση να αγοραστεί η συναυλία από τον Καλλιτεχνικό, αντί της παραχώρησης που συνήθως προτιμάται, ελήφθη με βάση τα προαναφερθέντα, και με δεδομένο την αναζήτηση χορηγιών. Οπως ανέφερε μάλιστα ο πρόεδρος του Καλλιτεχνικού κ. Τσαμπρινός, υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές σε σχέση με την εξεύρεση χορηγών, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα σημαντικό ποσό, το οποίο θα καλύψει μεγάλο κομμάτι των οικονομικών αναγκών του Οργανισμού, καθώς οι εισπράξεις από την συναυλία θα αποδωθούν στο ακέραιο στον ταμείο του Καλλιτεχνικού.
Επίσης, ελήφθη απόφαση για την παράταση των συμβάσεων του Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Δημήτρη Μαραγκόπουλου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Σπύρου Μαβίδη, ενώ αναβλήθηκε για την προσεχή συνεδρίαση το θέμα ενός εκ των τεσσάρων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, που προσέφυγαν στα δικαστήρια για την μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου, προκειμένου να ζητηθεί η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου.

Στέκι Παιδιού
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ του Καλλιτεχνικού, είναι η εκπόνηση της προκαταρκτικής μελέτης που αφορά στο Στέκι Παιδιού της Κασσαβέτη, από τον καθηγητή κ. Κοτσιώλη, ο οποίος έθεσε εαυτόν αφιλοκερδώς, στην διάθεση του Καλλιτεχνικού, ενώ παράλληλα εγκρίθηκαν οι δαπάνες για τον εξωραϊσμό της πρόσοψης του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, καθώς και οι οικονομικές ελαφρύνσεις που ισχύουν για τα παιδιά που συμμετέχουν στη Συμφωνική ΟρχήστραΕπίσης θα ισχύσουν και άλλες εκπτώσεις διδάκτρων για τα παιδιά ορισμένων κατηγοριών, οικογενειών με οικονομική αδυναμία.
Το ΔΣ αποφάσισε επίσης να παραδίδονται για ένα χρόνο δωρεάν μαθήματα θεωρίας μουσικής, όπως επίσης και ίσο διάστημα μαθημάτων για το δεύτερο όργανο κάθε μαθητή.
Τέλος, ενέκρινε κατ΄ αρχήν εξορμήσεις στις γειτονιές, μέσω της εφαρμογής ενός έτοιμου προγράμματος, συναυλιών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων στις γειτονιές, υπό την προϋπόθεση ότι η δαπάνη των 37.000 ευρώ, θα καλυφθεί από τον Δήμο Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου