ΤΟΠΙΚΑ

Νέο τροχαίο λίγο μετά την Παιδόπολη

νέο-τροχαίο-λίγο-μετά-την-παιδόπολη-595037

Διαμαρτυρίες από κατοίκους για ανεπαρκή κυκλοφοριακά μέτρα

Τρίτο τροχαίο σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Βόλου – Τσαγκαράδας στον Κάτω Κλάδο.

Λίγο μετά την Παιδόπολη, στο ύψος της οδού Ρουμελιωτάκη, που οδηγεί στα Lidl, άγνωστο πώς ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ΙΧ. Από τη σφοδρή σύγκρουση των οχημάτων ο οδηγός της μηχανής γλίτωσε από Αγιο.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι ήταν καλά στην υγεία του και δεν ήθελε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για λόγους πρόληψης. Στο σημείο τροχονόμοι του Τμήματος Τροχαίας Βόλου λάμβαναν καταθέσεις για το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Το νέο τροχαίο προκάλεσε τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Το περασμένο Σάββατο ένας 34χρονος οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας τραυματίστηκε σοβαρά, όταν αντιθέτως κινούμενο ΙΧ μπήκε στο ρεύμα του για να ανέβει τη Ρουμελιωτάκη. Από το τροχαίο ατύχημα υπέστη πολλαπλά κατάγματα. Στο Αχιλλοπούλειο παραμένει νοσηλευόμενος μετά από πολύωρη χειρουργείο με την οικογένειά του να ευχαριστεί τους γιατρούς για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν.

Τη Δευτέρα στο ίδιο περίπου σημείο μία δίκυκλη μοτοσικλέτα ανατράπηκε από την πορεία της και εξετράπη. Ο οδηγός της μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, ευτυχώς, ελαφριά τραυματισμένος.

Το χθεσινό τροχαίο ξεχείλισε την οργή και αγανάκτηση της περιοχής. Ο δημοτικός σύμβουλος στην Ενότητα Αγριάς Χαράλαμπος Ζάχος λέει ότι επιτέλους πρέπει να ληφθούν μέτρα. «Στο σημείο αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες και ανά πάσα στιγμή είναι ορατός ο κίνδυνος πρόκλησης ενός σοβαρού ατυχήματος, ακόμη και θανατηφόρου.

Τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται από τον Βόλο στην Αγριά κανονικά δεν θα πρέπει να στρίβουν αριστερά στη Ρουμελιωτάκη, καθώς παλαιότερα υπήρχε διπλή διαχωριστική γραμμή», σημειώνει.

Ο ίδιος τονίζει ότι «οι αρμόδιοι είναι αναγκαίο να προχωρήσουν γρήγορα στις κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Με κάποιον τρόπο να απαγορεύεται η ανάπτυξη μεγάλης ταχύτητας ή επιπλέον μέτρα για να στρίβουν τα αυτοκίνητα αριστερά, διαφορετικά απαγόρευση της κίνησης στη άνοδο. Κάθε τρεις και λίγο έχουμε και ένα ατύχημα», κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου