ΤΟΠΙΚΑ

Ομόρφυνε το προαύλιο της Παιδόπολης, γέμισε βότανα και αρωματικά φυτά

ομόρφυνε-το-προαύλιο-της-παιδόπολης-γ-841029

Συνεργασία του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων με το Κέντρο Προστασίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών της Οθρυος

Αλλαξε όψη ο προαύλειος χώρος της Παιδόπολης με βότανα και αρωματικά που φυτεύτηκαν κατόπιν συνεργασίας του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων με το Κέντρο Προστασίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών της Οθρυος.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων, όπως όλοι οι ανάλογοι φορείς στην περιοχή, έχει αναστείλει ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του, περιορίζοντας ακόμη και την παρουσία των μελών του στον χώρο των γραφείων στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία» στην Αγριά, εξαιτίας και της φιλοξενίας, στον ίδιο χώρο, των ασυνόδευτων ανήλικων οικονομικών μεταναστών από τον Ερυθρό Σταυρό.

Όμως μετά από πολλές αναβολές, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, υλοποιήθηκε μια σημαντική δράση σε εξωτερικό χώρο με πολλαπλή χρησιμότητα και σημειολογία.

Στην τελευταία εκδήλωση, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Σύλλογος δέχτηκε την προσφορά του νεοσύστατου Κέντρου Προστασίας Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών της Οθρυος, του οποίου πρόεδρος είναι ο Ηρακλής Παυλίδης, Απόφοιτος της Παιδόπολης και μέλος του Συλλόγου, για συνεργασία με σκοπό τον εξωραϊσμό με τη φύτευση πολλών ειδών αρωματικών πολυετών βοτάνων (τσάι του βουνού, μέντα, δενδρολίβανο, μελισσόχορτο ή μελισσοβότανο και καλλωπιστική ρίγανη) στον προαύλειο χώρο της Παιδόπολης «Αγία Σοφία».

Αμεση η ανταπόκριση του ΔΣ του Συλλόγου και των υπευθύνων του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Ασυλο Βόλου, του τομέα κοινωνικής πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που όχι μόνον δέχτηκαν πρόθυμα την πρόταση, αλλά ανέλαβαν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή με τους φιλοξενούμενους νέους, όπου θα προσέφεραν εθελοντική εργασία την ημέρα της φύτευσης.

Η δράση, σε πρώτη φάση, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 6 Οκτωβρίου. Φυτεύτηκαν στα τρία μεγάλα παρτέρια της εισόδου δενδρολίβανο, μελισσόχορτο και καλλωπιστική ρίγανη. Στις εργασίες συμμετείχαν μέλη και των δύο φορέων, καθώς και πολλοί φιλοξενούμενοι νέοι με την καθοδήγηση του υπευθύνου της δομής Δημήτρη Βαγδούτη και άλλων στελεχών.

Ολοι οι συμβαλλόμενοι ανέλαβαν τη δέσμευση και παρακάλεσαν κυρίως τους υπευθύνους της δομής να συστήσουν και να ενημερώσουν τα φιλοξενούμενα παιδιά να επιδείξουν ανάλογη συμπεριφορά και να προστατεύουν τα φυτά και τον χώρο.

Εάν το εγχείρημα αυτό επιτύχει, τον επόμενο μήνα θα εξωραϊσθούν και άλλοι χώροι πλησίον των γραφείων με την φύτευση και άλλων αρωματικών πολυετών βοτάνων, κυρίως τσάι του βουνού και μέντα.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων θα συνεχίσει τις συνεργασίες, τις συνέργειες και τις προσπάθειες για τη διατήρηση της καθαριότητας των χώρων, προπάντων όμως για την κάθε είδους εξυπηρέτηση των Αποφοίτων και της συνολικής κοινωνικής αξιοποίησης των εγκαταστάσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου