ΤΟΠΙΚΑ

Εχασε τις αισθήσεις του, λέει ο οδηγός που παρέσυρε τον 50χρονο ποδηλάτη

εχασε-τις-αισθήσεις-του-λέει-ο-οδηγός-π-601558

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε σε βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και εγκατάλειψη θύματος – Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του άτυχου Δημήτρη Παπαχρήστου

Υπέστη πρόβλημα υγείας ισχυρίζεται ο 54χρονος Βολιώτης εκπαιδευτικός, ο οποίος οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο που παρέσυρε το περασμένο Σάββατο το πρωί σε παράδρομο της Λαρίσης τον 50χρονο ποδηλάτη Δημήτρη Παπαχρήστο και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Ο άτυχος ποδηλάτης κηδεύτηκε χθες σε κλίμα απέραντης οδύνης με ολόκληρη την αθλητική κοινότητα να πενθεί.

Ο 54χρονος, που εγκατέλειψε το θύμα και συνελήφθη λίγο μετά έξω από συνεργείο αυτοκινήτων στον Βόλο από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου μετά από μαρτυρία διερχόμενου οδηγού και κρατήθηκε, οδηγήθηκε προχθές Κυριακή στην Εισαγγελία Βόλου, συνοδεία αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Βόλου.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκατάλειψη θύματος και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Το περασμένο Σάββατο ενώ οδηγούσε και έμπαινε στον παράδρομο από την Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου με κατεύθυνση προς περιφερειακό υπέστη παθολογικό επεισόδιο.

Οπως ισχυρίζεται, όταν συνήλθε διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητό του είχε ζημιές στο παρμπρίζ και απευθύνθηκε σε συνεργείο.

Δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν κατάλαβε ότι σκότωσε άνθρωπο όπως υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί σε τακτική δικάσιμο.

Απερίγραπτη οδύνη

Ο άτυχος Δημήτρης Παπαχρήστος κηδεύτηκε χθες από τον Ιερό Ναό Αγίου Προδρόμου Ανακασιάς σε κλίμα απερίγραπτης οδύνης. Η οικογένειά του ακόμη προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το κακό που της στέρησε τον άνθρωπό της από τη μία στιγμή στην άλλη. Συγγενείς και οικείοι ήταν όλοι χθες συντετριμμένοι.

Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκαν μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», όπου εργαζόταν ο 50χρονος ως λογιστής. Ο Συνεταιρισμός δεν πραγματοποίησε χθες δραστηριότητα σε ένδειξη πένθους.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου που ήταν μέλος ο άτυχος ποδηλάτης, εκπροσωπήθηκε από μέλος του.

Σε ανάρτησή του ο ΣΔΥ Βόλου αναφέρει ότι η απώλεια προκάλεσε θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Ο ΣΔΥ Βόλου αφιέρωσε την πεζοπορία από τον Άγιο Ονούφριο στις Σταγιάτες Βόλου της Κυριακής στη μνήμη του ποδηλάτη όπως και τη χθεσινή.

Τραγικές φιγούρες στην εξόδιο ακολουθία ήταν η σύζυγος του 50χρονου και η κόρη του.

Ο άδικος χαμός του Δημήτρη Παπαχρήστου προκάλεσε λύπη σε όλη την αθλητική κοινότητα. Ο ποδηλάτης Άγγελος Κριτσιώτης τοποθέτησε χθες μία ανθοδέσμη στο σημείο του δυστυχήματος.

Επισημαίνεται ότι χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η νεκροψία – νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου ποδηλάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναφέρει πολλαπλά κατάγματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου