ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν πλήρη επαναλειτουργία με διευρυμένο ωράριο και μουσική

ζητούν-πλήρη-επαναλειτουργία-με-διευ-601723

Πλήρη επαναλειτουργία της εστίασης με διευρυμένο ωράριο και μουσική, ζητά ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου, στον απόηχο του νέου κορονοπάρτι που έγινε το Σαββατόβραδο, στην πλατεία Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο, με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων, μουσικής και ποτών.

«Εάν η εστίαση δεν λειτουργήσει κανονικά, με πλήρες ωράριο, μουσική για να ξεθυμάνει ο κόσμος, αυτά τα φαινόμενα δεν πρόκειται να σταματήσουν. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ιδίως στον Βόλο, όταν τον περασμένο Αύγουστο τα μαγαζιά έκλειναν 12 τα μεσάνυκτα και οι νέοι συνέχιζαν να διασκεδάζουν σε πάρκα και πλατείες. Το φωνάζουμε συνεχώς. Στην εστίαση η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Τα μέτρα μπορούν να τηρηθούν. Στα πάρκα και τις πλατείες όπου δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, δεν μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα», σημειώνει ο κ. Στεφάνου.

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της εστίασης, μετά το χειμώνα, ο κόσμος βγαίνει έξω μόλις πέσει ο ήλιος. Από τις 9 το βράδυ και για λιγότερο από δύο ώρες, οι πολίτες θα πρέπει να βρουν σημείο να καθίσουν, να παραγγείλουν και μέχρι τις 10:45μ.μ. να έχουν αποχωρήσει. «Βγαίνει ο κόσμος έξω και είναι με το ρολόι για να φάει και να πιει. Δεν αρκεί το ωράριο λειτουργίας» τονίζει ο κ. Στεφάνου και αναφέρεται και στα παράπονα που δέχονται καταστηματάρχες από τους θαμώνες τους, οι οποίοι πάντως συμμορφώνονται στα μέτρα.

«Με αυτούς τους όρους η εστίαση δεν μπορεί να λειτουργήσει, συνεχίζει να πλήττεται και μάλιστα βάναυσα. Λειτουργούν μόνο τα καταστήματα σε εξωτερικούς χώρους, με το μισό της δυναμικότητάς τους και με περιορισμένο ωράριο. Πρόκειται για πληττόμενες επιχειρήσεις. Οι δε χειμερινές επιχειρήσεις είναι πλέον κατεστραμμένες», υπογραμμίζει ο κ. Στεφάνου.

Ο σύλλογος σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας ετοιμάζονται να παρέμβουν με επιστολή τους στα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου