Πλήρη λειτουργία των Δικαστηρίων ζητούν οι δικηγόροι του Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-01-27, 14:46:28
Πλήρη λειτουργία των Δικαστηρίων ζητούν οι δικηγόροι του Βόλου

Την πλήρη λειτουργία των Δικαστηρίων ζητούν οι δικηγόροι του Βόλου συντασσόμενοι με την θέση και των συναδέλφων σε όλη τη χώρα.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Αν. Στρατηγόπουλος αναφέρει: «Η Δικαιοσύνη είναι μία από τις τρείς αλληλοεξαρτώμενες εξουσίες/λειτουργίες της δημοκρατίας.

Η αναγκαιότητα αδιάλειπτης λειτουργίας της δεν προκύπτει  μόνο από την ανάγκη συνέχισης της δικαστικής επίλυσης των διαφορών (οι οποίες δεν παύουν να υφίστανται και να αναπαράγονται, ακόμα και εν μέσω πανδημίας) και ικανοποίησης του θεμελιώδους δικαιώματος πρόσβασης στη Δικαιοσύνη.

Προκύπτει, κυρίως, διότι οποιαδήποτε αναστολή της λειτουργίας της, συνεπάγεται - αυτόματα και αυτοτελώς - κρίσιμη ανισορροπία στην οργάνωση της Πολιτείας.

Όπως δηλαδή δεν νοείται να σταματήσουν να λειτουργούν, λόγω της πανδημίας, η νομοθετική (Κοινοβούλιο) και η εκτελεστική εξουσία (δημόσια Διοίκηση), έτσι δεν νοείται να μη λειτουργεί, άλλως προφανώς να υπολειτουργεί, η Δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί το αναγκαίο από την αρχιτεκτονική του πολιτεύματος διαρκές θεσμικό αντίβαρο για τη λειτουργία των λοιπών δύο εξουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι ατυχέστατες και εκτός πραγματικότητας δηλώσεις «αρμοδίων» ότι δήθεν κατά την τρέχουσα περίοδο υφίσταται πλήρης-κανονική λειτουργία των Δικαστηρίων, περαιτέρω δηλώσεις «συλλειτουργών» που υποβιβάζουν τη Δικαιοσύνη σε λογικές δημοσιοϋπαλληλίας και σε συνακόλουθες συνδικαλιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Η καταγραφόμενη βελτίωση των εν γένει υγειονομικών συνθηκών, σε συνδυασμό με την διαπίστωση ότι μέχρι τώρα τα Δικαστήρια δεν έχουν αποτελέσει χώρους αυξημένης διάδοσης του κορωνοϊού, υποδεικνύουν την ανάγκη, άλλως ασφαλή δυνατότητα, άμεσης και πλήρους (επανα)λειτουργίας τους (Δικαστηρίων) - όπως έχουν θεσμικά ζητήσει τα συλλογικά όργανα εκπροσώπησης του δικηγορικού Σώματος - τηρουμένων με αυστηρότητα των υγειονομικών κανόνων, κατά το επιτυχημένο σχετικό πρότυπο επαναλειτουργίας αυτών, τον Ιούνιο του 2020.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=