ΤΟΠΙΚΑ

Οικόπεδο Παρασκευοπούλου: Επιχειρήθηκε θόρυβος για γνωστό ζήτημα

οικόπεδο-παρασκευοπούλου-επιχειρήθ-776480

Θόρυβο για ένα ήσσονος, τυπικό, διαδικαστικό και σε γνώση όλων των εμπλεκομένων ζήτημα, επιχείρησε να προκαλέσει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αναπαρήχθη, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Βόλου, Σόνια Χαρανά για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.

Στην ανάρτησή της η κ. Χαρανά υποστήριζε δια ερωτήματος ότι το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου ανήκει στο Πανεπιστήμιο

Την εμπλοκή όμως που «ανακάλυψε» για το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου δεν τη λογίζει ως ουσιαστική το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρά ως απολύτως διαδικαστική που μπορεί να ξεπεραστεί άμεσα.

Κι αυτό γιατί όπως τόνιζαν πηγές του Δήμου Βόλου, πρόκειται για ένα τυπικό ζήτημα που είναι εξ αρχής σε γνώση όλων, ακόμη και του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Για την ιστορία το οικόπεδο είχε αγοράσει έναντι συμβολικού τιμήματος από τον πρώην Δήμο Ν. Ιωνίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να προχωρήσει στην ανέγερση φοιτητικής εστίας. Ορος της αγοράς ήταν η αξιοποίησή του από το Πανεπιστήμιο εντός τριετίας σε διαφορετική περίπτωση η έκταση θα επέστρεφε στον Δήμο.

Η έκταση έχει επιστρέψει από το 2009 στο περιουσιολόγιο του Δήμου Βόλου και απομένει η τυπική υπογραφή της διάλυσης της συμφωνίας όπως άλλωστε και η αλλαγή χρήσης γης την οποία εγκρίνει σε συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι μετά τη συνάντηση των βουλευτών Μαγνησίας, Χρήστου Μπουκώρου και Θανάση Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, την περασμένη εβδομάδα και με ανακοίνωση που εκδόθηκε ο ίδιος ο υπουργός, υπογράμμιζε ότι «οι όποιες διαδικασίες για αλλαγή χρήσεων γης μπορούν να ολοκληρωθούν παράλληλα με την εξέλιξη του διαγωνισμού».

Διαψεύδει ο Δήμος Βόλου εμπλοκή

με το οικόπεδο της Παρασκευοπούλου

Διαψεύδει ο Δήμος Βόλου ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα σε ό,τι αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου της Παρασκευοπούλου, όπου προτάθηκε να γίνει ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, μετά την παραχώρησή του από το Δήμο στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου αναφέρονται τα εξής:

«Τέλος σε ό,τι αφορά τα φαιδρά δημοσιεύματα στα περιθωριακά ΜΜΕ που παραπληροφορούν τους πολίτες για το οικόπεδο της οδού Παρασκευοπούλου σημειώνουμε ότι η έκταση, με ειδικό όρο στη σύμβαση, αφού δεν αξιοποιήθηκε μέσα στο χρόνο που είχε τεθεί ως όρος στην παραχώρηση από τον τότε Δήμο Νέας Ιωνίας, έχει επιστρέψει στην ιδιοκτησία του ενιαίου πλέον Δήμου Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου