ΤΟΠΙΚΑ

Αγνώστου ιδιοκτήτη η έκταση στην Υδρας

αγνώστου-ιδιοκτήτη-η-έκταση-στην-υδρα-777369

Κανένας δεν έχει δηλώσει τα 16 στρέμματα στο Κτηματολόγιο αποκάλυψε ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος – Συνάντηση σήμερα του δημάρχου Βόλου με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Το οικόπεδο της οδού Παρασκευοπούλου φαίνεται ότι θα είναι η μοναδική πρόταση χωροθέτησης του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου που θα παρουσιάσει ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος στη σημερινή του συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Η εναλλακτική, που συμφώνησαν τοπικοί φορείς να διερευνήσουν και αφορά σε έκταση 16 στρεμμάτων στην οδό Υδρας, είναι προς το παρόν αγνώστου… ιδιοκτήτη.

Το παραπάνω αποκάλυψε ο βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, που παρακολουθεί στενά το ζήτημα, μιλώντας χθες το μεσημέρι στην εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra.

Ο κ. Μπουκώρος επικαλέστηκε πρωινή ενημέρωση της Κτηματικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία η έκταση δεν έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο από καμία υπηρεσία.

Αρχικά, όταν στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε η πρόταση της έκτασης στην οδό Υδρας, υπήρξε η εντύπωση ότι ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και εξουσιοδοτήθηκε ο κ. Μπέος να διαπραγματευτεί για τη δωρεάν παραχώρησή της με τον περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό. Ο τελευταίος ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι η έκταση δεν είναι της Περιφέρειας αλλά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Κι ενώ δημιουργήθηκε αισιοδοξία καθώς η κατοχή μιας έκτασης από το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορούσε να προσφέρει μία καλύτερη εναλλακτική για τη δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου, ο πρώην συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Νίκος Ντίτορας ανέφερε ότι η έκταση δεν ανήκει ούτε στην Αποκεντρωμένη.

«Το θλιβερό είναι ότι μέχρι χθες όλες οι υπηρεσίες και πολιτικοί εκπρόσωποι είχαμε την εντύπωση ότι αυτό το οικόπεδο ανήκει στο Δημόσιο, είτε στην Κτηματική, είτε την κτηματική εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), είτε στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου. Σας πληροφορώ ότι καμία από τις τρεις υπηρεσίες δεν το έχει δηλώσει το Κτηματολόγιο. Και ρωτώ: είναι δυνατόν ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο 16 στρεμμάτων που είναι σε καλή θέση, με δρόμους πρόσβασης, με συντελεστή 1,8, που δεν χρειάζεται αλλαγή χρήσης γης, να μην ξέρει καμία υπηρεσία πού ανήκει; Εξεπλάγην. Να μην μπορεί να απαντηθεί από τις υπηρεσίες σε ποιον ανήκει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουκώρος.

Μετά το παράδοξο, να αγνοείται δηλαδή ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, φαίνεται ότι μοναδική πρόταση που θα πέσει στο τραπέζι της συζήτησης με τον κ. Τσιάρα θα είναι η έκταση της οδού Παρασκευοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι για να προχωρήσει η διαδικασία ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου μέσω ΣΔΙΤ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παραχώρησης δωρεάν οικοπέδου.

Η δήλωση Αγοραστού

«Εμείς είμαστε πρόθυμοι όπου μας ζητηθεί να συνεργαστούμε και να συνεννοηθούμε για το νέο Δικαστικό Μέγαρο».

Αυτό επισήμανε χθες σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για την υπογραφή συμβάσεων έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι το οικόπεδο της οδού Υδρας, πίσω από τον ΟΑΕΔ, που υποδείχθηκε από τον Δήμο Βόλου για να ανεγερθεί το νέο κτίριο, ανήκει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας –Κ. Ελλάδος. Είναι 16 στρέμματα και σε αυτό υπάρχει ένα κτίριο που λειτουργεί ως Εργαστήριο Ελέγχου Υλικών. Υπάρχει και ο άλλος χώρος που ανήκει στην Αποκεντρωμένη».

Ως εκ τούτου, όπως είπε ο περιφερειάρχης, «η Αποκεντρωμένη είναι κράτος, άρα το οικόπεδο ανήκει στο κράτος και όποιες κινήσεις απαιτούνται, μπορούν να γίνουν απευθείας».

«Αν χρειαστεί η συμβολή μας εδώ είμαστε. Χρειάζεται ένα νέο κτίριο και ενιαία φωνή και διεκδίκηση», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου