ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσκληση συμμετοχής στον διαγωνισμό iGEM 2021

πρόσκληση-συμμετοχής-στον-διαγωνισμ-777247

Διοργανώνεται στο Παρίσι τον ερχόμενο Οκτώβριο

Tο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα συμμετάσχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον διεθνή διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM (International Genetically Engineered Machine), έπειτα από τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες συμμετοχές του. Η διεπιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στοχεύει να λάβει και φέτος μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ζήσουν ένα εξελισσόμενο πρόγραμμα καινοτομίας το οποίο θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 2021.

Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε φοιτητές από όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ενδιαφέρονται για τη Βιολογία, τη Μηχανική, τα Ηλεκτρονικά Συστήματα, τον Προγραμματισμό ή την Επιχειρηματικότητα και επιθυμούν να δουλέψουν σε μια φοιτητική διεπιστημονική ομάδα και να λάβουν μέρος σε ένα ταχέως εξελισσόμενο πρόγραμμα καινοτομίας.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη της συμμετοχή στον διαγωνισμό το 2019, η iGEM Thessaly είχε κατορθώσει να αποσπάσει δύο χρυσά μετάλλια και πλήθος διακρίσεων για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Με τη σειρά της η iGEM Thessaly 2020 συμμετείχε στον διαγωνισμό με την Αμάλθεια, μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τη μη επεμβατική διάγνωση και εξατομικευμένη θεραπεία των Ιδιοπαθών Φλεγμονοδών Νοσημάτων του Εντέρου (ΙΦΝΕ). Φέτος η iGEM Thessaly επιθυμεί να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και για το 202,1παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο ερευνητικό έργο τον Οκτώβριο 2021 στο Παρίσι.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ νέων ανθρώπων για την επίλυση καίριων προβλημάτων του 21ου αιώνα με τη χρήση των αρχών της Συνθετικής Βιολογίας. Οι αιτήσεις απευθύνονται σε όλα τα τμήματα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και θα γίνονται δεκτές έως και τις 25 Ιανουαρίου. Περισσότερες πληροφορίες για τις υπάρχουσες θέσεις στο τηλέφωνο 6981111318, στο e-mail: [email protected] ή στην ιστοσελίδα: igem-thessaly.uth.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου