ΤΟΠΙΚΑ

«Μαζί για τον Βόλο»: Πληρώνεται εργολάβος, αλλά τον εορταστικό στολισμό βγάζουν συνεργεία του Δήμου

μαζί-για-τον-βόλο-πληρώνεται-εργολά-783464

Οι σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» σε ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ρωτούν τη Δημοτική Αρχή σχετικά με δημοσιεύματα που δείχνουν δημοτικά οχήματα να χρησιμοποιούνται στην απομάκρυνση του εορταστικού φωτισμού, ενώ για την εργασία αυτή ο Δήμος Βόλου έχει προχωρήσει σε τριετή σύμβαση 330.000 ευρώ με ιδιώτη εργολάβο.

Στην ερώτησή τους αναφέρουν:

«Κύριε Πρόεδρε, η περίοδος των χριστουγεννιάτικων εορτών τελείωσε και όπως είναι λογικό και επόμενο η πόλη επανέρχεται σε άλλους ρυθμούς. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεκίνησε η αποξήλωση του εορταστικού φωτισμού από τους κεντρικούς και γύρω δρόμους της πόλης όπου είχε τοποθετηθεί. Όπως είναι γνωστό τις εργασίες τοποθέτησης και αποξήλωσης του εορταστικού στολισμού της πόλης τις έχει αναλάβει ανάδοχος ιδιώτης εργολάβος έναντι μάλιστα αδρής αμοιβής ύψους 329.880,00 για τρία χρόνια.

Όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, αλλά και αναφορές κατοίκων της πόλης, σε κεντρικό δρόμο εθεάθη γερανοφόρο του Δήμου να εκτελεί τις συγκεκριμένες εργασίες.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

– Αληθεύουν οι συγκεκριμένες εικόνες και μαρτυρίες; Χρησιμοποιήθηκαν κατά κάποιον τρόπο τα δημοτικά οχήματα, κύρια ή επικουρικά για την εκτέλεση των εργασιών;

– Από την στιγμή που ρητά στην τεχνική μελέτη αναφέρεται ότι το κόστος χρησιμοποίησης καλαθοφόρου οχήματος, όπου αυτό χρειάζεται για τις εργασίες θα επιβαρύνει τον ανάδοχο, όπως και η απασχόληση εργατοτεχνικού προσωπικού για τον λόγο αυτό είναι ευθύνη του τελευταίου, για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται υποδομές του Δήμου;

– Εφόσον για οποιοδήποτε λόγο ο ανάδοχος αδυνατεί να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, τι ρήτρες προβλέπονται;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου