ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση στο Αϊδίνι: Αντρας με λοστό έσπασε τζάμια σπιτιού

αναστάτωση-στο-αϊδίνι-αντρας-με-λοστό-783649

Εκείνη την ώρα επέστρεψε ο ιδιοκτήτης και απέτρεψε τα χειρότερα – Συνέχισε χτυπώντας πόρτες και άλλων σπιτιών, μέχρι που συνελήφθη

Στο πόδι σηκώθηκε σχεδόν το μισό Αϊδίνι την περασμένη Παρασκευή το βράδυ. Μεσήλικας, που προφανώς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δήλωσε πως έψαχνε… την Κατερίνα και στην προσπάθειά του να τη βρει, χτυπούσε αργά το βράδυ πόρτες σπιτιών αναστατώνοντας τους ιδιοκτήτες. Σε ένα από τα σπίτια που «επισκέφθηκε» προκάλεσε φθορές σπάζοντας τζάμια και χάρη στην έγκαιρη επιστροφή του ιδιοκτήτη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άντρας ηλικίας μεταξύ 35 – 45 ετών περπάτησε έξι ολόκληρα χιλιόμετρα από το Κρόκιο όπου μένει μέχρι το Αϊδίνι. Διήνυσε την απόσταση που χωρίζει τα δύο χωριά με τα πόδια, μπήκε στο Αϊδίνι κι άρχισε να περιφέρεται στην περιοχή.

Κατευθύνθηκε σε σπίτι κατοίκου της περιοχής και άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες άρχισε να σπάει τζάμια με ένα σωλήνα μήκους τριών μέτρων. Εκείνη την ώρα επέστρεψε στο σπίτι του ο 79χρονος ιδιοκτήτης. «Ακουγα έναν θόρυβο αλλά νόμιζα ότι ήταν κλαδιά που χτυπούσαν στη σκεπή. Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο είδα τον άντρα να σπάει ένα από τα τζάμια του σπιτιού. Επ, τι κάνεις εκεί, του είπα», περιγράφει τη συνάντησή του με τον απρόσκλητο… επισκέπτη ο 79χρονος.

Ο δράστης φέρεται να άφησε κάτω τον σωλήνα και να «πάγωσε». Ο 79χρονος τον πλησίασε ενώ το μυαλό του δούλευε πυρετωδώς πώς θα τον αντιμετωπίσει. «Τι κάνεις εδώ; Τον ξαναρώτησα. Εκείνος άρχισε να διαμαρτύρεται ότι προσπαθεί μια ώρα να ξυπνήσει τη γιαγιά. Ποια γιαγιά, του λέω. Δεν μένει άλλος εδώ», περιγράφει τη συνομιλία του με τον δράστη. Ο δεύτερος ξεκίνησε να φύγει. Τότε ο 79χρονος τον ρώτησε πώς τον λένε. Ο δράστης δεν δίστασε. Εδωσε τα πλήρη στοιχεία του και απομακρύνθηκε.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία, αλλά και ο πρόεδρος του χωριού, τον οποίο ειδοποίησε ο γιος του παθόντα που βρισκόταν στον Αλμυρό, μέχρι να μεταβεί ο ίδιος στο πατρικό του και να ηρεμήσει τον πατέρα του που τρομοκρατήθηκε.

Ο πρόεδρος του χωριού ήταν εκείνος που ανέλαβε να παρακολουθήσει τον απρόσκλητο «επισκέπτη» του χωριού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης περνώντας μέσα από τον οικισμό χτυπούσε τις πόρτες και σε άλλα σπίτια αναστατώνοντας τους ιδιοκτήτες. Η ώρα ήταν περασμένη, η απαγόρευση της κυκλοφορίας είχε τεθεί σε ισχύ και οι περισσότεροι φοβήθηκαν για τον άντρα που έβλεπαν να τους χτυπά την πόρτα.

Λίγη ώρα αργότερα κατέληξε στην πλατεία του χωριού. Ζήτησε ένα τσιγάρο και λίγο φαγητό, εκμυστηρεύτηκε ότι έψαχνε επί μέρες την… Κατερίνα, πριν συλληφθεί από αστυνομικούς. Σε βάρος του ο 79χρονος κατέθεσε μήνυση.

Κάτοικοι του Αϊδινίου λαχτάρησαν από το περιστατικό. Όπως ανέφεραν η περιοχή δεν αστυνομεύεται επαρκώς και οι ίδιοι νιώθουν ανασφαλείς, ζητώντας αύξηση των περιπολιών στο χωριό για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου