ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση 60% στη ζήτηση καυσίμων στη Μαγνησία

μείωση-60-στη-ζήτηση-καυσίμων-στη-μαγνησ-783693

Σε ανοδική πορεία η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, μετά την αύξηση στην αντίστοιχη του βαρελιού

Εξαιρετικά προβληματισμένοι οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων της Μαγνησίας, λόγω της μείωσης στη ζήτηση που αγγίζει το 60%, με την τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης να σημειώνει αύξηση, λόγω της ανόδου στην τιμή του βαρελιού.

Ασφυκτικό το οικονομικό περιβάλλον για τους πρατηριούχους, με τις καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα, σε συνδυασμό με την προνοητικότητα πολλών Βολιωτών, που έσπευσαν να προμηθευτούν ικανά αποθέματα πετρελαίου στην λήξη της περσινής σεζόν, να διαμορφώνει το σκηνικό της μειωμένης ζήτησης.

Με την πρώτη κακοκαιρία του 2021 επί θύρας, οι πρατηριούχοι της Μαγνησίας εκτιμούν ότι η πτώση της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με το χειμερινό σκηνικό του καιρού, θα ενισχύσουν, σε κάποιο ποσοστό, το καταναλωτικό ενδιαφέρον.

«Περιμένουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα την αύξηση στη ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης. Λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα, οι καταναλωτές καλύπτονται από τις ποσότητες που είχαν προμηθευτεί την άνοιξη, οπότε είναι πολύ μικρή η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας.

Συγκρατημένοι παραμένουν, στο μεταξύ, οι καταναλωτές, «γιατί δεν υπάρχει ρευστότητα. Ούτε στη διάρκεια των εορτών υπήρχε ζήτηση, γιατί υπήρχαν αποθέματα από την άνοιξη», σημείωσε η κ. Κοντοχρήστου.

Αυξημένη είναι, στο μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, φθάνοντας στα 90 λεπτά, μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, λόγω της αύξησης στην τιμή του βαρελιού από 40 δολάρια στα 52.

Η μέση τιμή της βενζίνης κυμαίνει, εξάλλου, στο 1,44 ευρώ στο Μαγνησία, με την ζήτηση να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, λόγω των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης μετακίνησης μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων, παρά μόνο σε ειδικές και επείγουσες περιπτώσεις.

Προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο, με την πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, καθώς ο ένας εξαρτάται από τον άλλο. Με κλειστή αγορά και εστίαση, και τα περιοριστικά μέτρα σε ισχύ, είναι πολύ δύσκολα για όλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου