ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για την Pelion Routes

πράσινο-φως-για-την-pelion-routes-818555

Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή η κατασκευή ιστοσελίδας ενόψει του 2021, που θα αποτελέσει έτος πεζοπορίας

Το πρώτο βήμα για την ανάδειξη και την καθιέρωσή του ως προορισμού περιπατητικού τουρισμού κάνει ο Δήμος Βόλου, για τον οποίο το 2021 θα είναι έτος πεζοπορίας. Ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου επιχειρούν να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο με ένα τουριστικό προϊόν που συνδυάζει την εμπειρία της πεζοπορίας και της ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η παροχή υπηρεσίας για τη δημιουργία και υποστήριξη ιστοσελίδας μέσω της οποίας θα προβάλλεται ο Δήμος Βόλου ως περιπατητικός προορισμός.

Η ιστοσελίδα είναι ένα από τα μέσα που προβλέπει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του δικτύου μονοπατιών για το 2021. Στο πλαίσιο της διαφήμισης του νέου τουριστικού προϊόντος θα δημιουργηθούν μία νέα ιστοσελίδα πεζοπορίας, η Pelion Routes, αλλά και σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων θα προωθηθεί καμπάνια προβολής. Παράλληλα θα παραχθεί έντυπο υλικό, θα γίνουν παρουσιάσεις της περιοχής με βάση τη διαδρομή και θα υπάρχει συμμετοχή σε εκθέσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Η προβολή θα στοχεύει τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό και θα περιλαμβάνει τοποθέτηση διαφημιστικών υλικών στα σημεία εισόδου, ντύσιμο λεωφορείων που κινούνται εντός του νομού, ντύσιμο της όψης του info center, παραγωγή αφισών και διανομή – τοποθέτησή τους σε καταλύματα, δημιουργία και παραγωγή ξενόγλωσσων χαρτών, έντυπες καταχωρήσεις, δημοσιογραφικά ταξίδια, καμπάνια ενημέρωσης τοπικών επαγγελματικών για το σύνολο της πεζοπορικής διαδρομής.

Οπως είναι γνωστό στις 11 Σεπτεμβρίου εγκρίθηκε το πρόγραμμα πεζοπορίας που από κοινού σχεδίασαν οι Δήμοι Βόλου, Ζαγοράς –Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου και αφορά στη δημιουργία μιας ενιαίας πεζοπορικής διαδρομής 445 χιλιομέτρων. Τα 120 χλμ. ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου, τα 135 χλμ. στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και τα 190 στον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου θα ξεκινήσει άμεσα εργολαβία για τον καθαρισμό, συντήρηση και ενιαία σήμανση των μονοπατιών, προκειμένου η πεζοπορική διαδρομή να αποτελέσει το νέο υπαρκτό τουριστικό προϊόν για τη νέα τουριστική σεζόν.

Το δίκτυο θα περνά από το βουνό και θα καταλήγει στη θάλασσα ενώ στα χωριά που βρίσκονται στο μήκος της πεζοπορικής διαδρομής Μακρινίτσα, Σταγιάτες, Πορταριά, Δράκεια, Αγιος Βλάσιος, Αγιος Λαυρέντιος, Ανω Λεχώνια προτείνεται να αναπτυχθεί μία ενιαία σήμανση των πολιτιστικών πόρων και αξιοθέατων του κάθε τόπου.

Σημειώνεται ότι για τον περιπατητικό τουρισμό ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν τουρίστες που προέρχονται κυρίως από χώρες όπως η Γαλλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Αγγλία.

Παρατείνονται το πάρκινγκ στη Μαιάνδρου και το αντίστοιχο Φιλελλήνων

Εγκρίθηκε παράταση του χρονοδιαγράμματος παράδοσης του έργου που αφορά στη δημιουργία πάρκινγκ και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού Μαιάνδρου.

Ο εργολάβος έχει ζητήσει από τα τέλη Αυγούστου παράταση έως τις 27 Απριλίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι στο σημείο που επρόκειτο να κατασκευαστεί το κράσπεδο του πεζοδρομίου περνά δίκτυο οπτικών ινών. Η μεταφορά του δικτύου κρίθηκε ασύμφορη και αποφασίστηκε η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου και αντίστοιχα ο περιορισμός του οδοστρώματος κατά μισό μέτρο.

Τέλος παράταση έως τις 18 Δεκεμβρίου δόθηκε και στην παράδοση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, όπου κατασκευάζεται εξωτερικό γυάλινο ασανσέρ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου