Φορητούς υπολογιστές σε μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών θα μοιράσει ο Δήμος Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-11-19, 11:09:14
Φορητούς υπολογιστές σε μαθητές οικονομικά αδύναμων οικογενειών θα μοιράσει ο Δήμος Βόλου

 

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες στήριξης ιδιαίτερα των οικονομικά αδύναμων πολιτών μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και των επιπρόσθετων δυσκολιών που τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19 επιφέρουν, ο Δήμος Βόλου, με απόφαση του Δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου, προχωρεί στην προμήθεια και την διανομή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (tablet) σε όσες μαθήτριες και όσους μαθητές τα στερούνται για λόγους οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους και έτσι αντιμετωπίζουν θέματα αποκλεισμού από την διαδικασία της για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση), σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Ηδη οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και της Αντιδημαρχίας Παιδείας προχωρούν στη κατάρτιση λίστας δικαιούχων εντοπίζοντας τις οικογένειες που ζουν στα όρια της ακραίας φτώχιας μέσα από τις λίστες των παιδιών που σιτίζονται στα σχολεία και των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Αμέσως μετά, μέσα στην προσεχή εβδομάδα, τα παιδιά που τα δικαιούνται θα κληθούν να τα παραλάβουν από σημεία που θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν τόσο στον Βόλο όσο και στη Νέα Ιωνία.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου «Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου είναι κανένα παιδί, για λόγους οικονομικής ανέχειας της οικογένειας του, να βρεθεί σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων σε ό,τι αφορά το δικαίωμά του στη μόρφωση και την εκπαίδευση και να αποκλειστεί από αυτές».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=