ΤΟΠΙΚΑ

Με τις μεζούρες ξανά στην εστίαση στον Βόλο

με-τις-μεζούρες-ξανά-στην-εστίαση-στον-831187

Εκκληση του προέδρου του συλλόγου, μετά το τριπλό λουκέτο σε μαγαζιά, για πιστή εφαρμογή των μέτρων «για να συνεχίσουμε να λειτουργούμε»

Τις μεζούρες παίρνουν ξανά οι επιχειρηματίες της εστίασης μετρώντας εκ νέου αποστάσεις και υπολογίζοντας τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων, που μπορούν να φιλοξενήσουν στους χώρους τους.

Νέα ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που αναρτήθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης στις 23 Οκτωβρίου αλλάζει τις αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούνται μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων για την αποφυγή συνωστισμού των θαμώνων στις επιχειρήσεις εστίασης.

«Οι αλλαγές αφορούν στις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους όπου μεγαλώνουν και γίνονται οι ίδιες που ισχύουν και για τους εσωτερικούς χώρους», εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου.

Συγκεκριμένα οι αποστάσεις που προβλέπονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους είναι οι εξής μεταξύ των τραπεζιών:

-Εάν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα 0,90 μέτρα.
-Εάν παρεμβάλλεται καρέκλα μόνο από τη μια πλευρά μεταξύ τραπεζιών 1,20 μέτρα.
-Εάν παρεμβάλλονται καρέκλες και από τις δυο πλευρές των τραπεζιών 1,80 μέτρα.

«Ουσιαστικά οι αποστάσεις μεγαλώνουν στους εξωτερικούς χώρους κατά 20 εκατ. στην πρώτη περίπτωση και κατά 10 εκατοστά στις άλλες δύο περιπτώσεις διάταξης τραπεζοκαθισμάτων», σημειώνει ο κ. Στεφάνου.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στον απόηχο και τρίτης σφράγισης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Βόλο την περασμένη Κυριακή ζήτησε από τους επιχειρηματίες του κλάδου να τηρούν πιστά την εφαρμογή των μέτρων.

«Είναι ζωτικής σημασίας για τον κλάδο να τηρούμε τα μέτρα στο 101% όσο κι αν ματώνουμε οικονομικά όσο και αν γονατίζουμε επιχειρηματικά. Αν δεν τηρήσουμε πιστά τα μέτρα υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε τις επιχειρήσεις μας να ξανακλείνουν. Πρέπει να επιδείξουμε μεγάλη προσοχή στις αποστάσεις, τον ανώτατο αριθμό θαμώνων, την τήρηση του ωραρίου», είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι η Μαγνησία μπορεί να βρίσκεται στο «δύο» του υγειονομικού χάρτη, η κατάσταση όμως είναι ρευστή και μπορεί ανά πάς στιγμή να ξεφύγει από τον έλεγχο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου