ΤΟΠΙΚΑ

Αρση του μεταμεσονύχτιου λουκέτου ζητεί ο Σύλλογος εστίασης Μαγνησίας

αρση-του-μεταμεσονύχτιου-λουκέτου-ζη-730382

Σχεδόν έναν μήνα εφαρμογής του μέτρου συμπληρώνει η εστίαση – Μηδενικά τα κρούσματα τις τελευταίες 12 ημέρες στον Δήμο Βόλου

Αρση του μέτρου του μεταμεσονύχτιου λουκέτου στην εστίαση, που για την περίπτωση του Δήμου Βόλου εφαρμόζεται από τις 12 Αυγούστου, ζητεί η τοπική κοινωνία. Ηδη ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος απέστειλε επιστολή για το θέμα στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση πιέζει και ο Σύλλογος Εστίασης στη Μαγνησία. Η εφαρμογή του μέτρου τον τελευταίο έναν σχεδόν μήνα έχει επιφέρει ισχυρό οικονομικό πλήγμα στην εστίαση, που είδε τον τζίρο της να κατρακυλά και πλέον με τα μηδενικά κρούσματα των τελευταίων δώδεκα ημερών η τοπική κοινωνία ζητεί επιστροφή στο πρότερο καθεστώς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης Νομού Μαγνησίας Στέφανο Στεφάνου, οι επιχειρήσεις συμμορφώθηκαν πλήρως στα μέτρα και τις οδηγίες των επιστημόνων και τώρα περιμένουν τη στήριξη του κράτους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να «παλέψουν» τα έξοδα του χειμώνα.

«Αυτή την περίοδο ετοιμάζονται να ανοίξουν τα χειμερινά καταστήματα. Περιμένουμε και προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουμε να δοθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή και να ανακοινωθούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, που όχι μόνο έκλεισαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά έχασαν και σημαντικό μέρος των τζίρων τους», αναφέρει ο κ. Στεφάνου.

«Ο Δήμος Βόλου είναι μέρες καθαρός από κορονοϊό. Πρέπει να αρθεί το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και να μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι χειμερινές επιχειρήσεις στους εσωτερικούς τους χώρους με βάση τα υγειονομικά μέτρα. Θέλουμε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να παλέψουμε να βγει ο δύσκολος χειμώνας, που έχουμε μπροστά μας», προσθέτει ο ίδιος.

Πόλεμος ΠΟΕΣΕ –ΠΑΣΚΕΔΙ για το κλείσιμο της εστίασης

Στη Μαγνησία δεν τίθεται ζήτημα μιας εβδομάδας λουκέτου στην εστίαση, όπως καλεί ο ΠΑΣΚΕΔΙ (Πανελλήνιος Σύλλογος Καταστημάτων, Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης) για τις 16 – 22 Σεπτεμβρίου. Αντιθέτως η ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων) με ανακοίνωση προς τα σωματεία – μέλη της μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος Εστίασης Μαγνησίας επισημαίνει:

«Η ΠΟΕΣΕ αναμένει την ανακοίνωση μέτρων στήριξης του κλάδου από τον πρωθυπουργό στο forum της ΔΕΘ το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου.

Βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς μεταφέροντας τόσο την αγανάκτηση των μελών μας και του κλάδου, όσο και ην ανάγκη για μια σειρά μέτρων στήριξης του.

Οι επαγγελματίες του κλάδου ενωμένοι γύρω από τις πρωτοβάθμιες ενώσεις και την ΠΟΕΣΕ έχουν και τη γνώση και τη δύναμη να αντιδράσουν συντεταγμένα αξιολογώντας τα μέτρα που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση και να καθορίσουν τυχόν αντιδράσεις τους.

Είμαστε εδώ ενωμένοι και δεν χρειαζόμαστε, ανεύθυνους και αυτόκλητους «σωτήρες» που καλούν σε κλείσιμο των επιχειρήσεων».

Χρήστος Μπουκώρος: «Οι περιοχές που κάνουν σοβαρή δουλειά και εκμηδενίζουν τη διασπορά του ιού στην κοινότητα πρέπει να επιβραβεύονται»

O βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος, από προχθές Δευτέρα, έχει αποστείλει επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, μέσω της οποίας ζητά την επανεξέταση των περιοριστικών μέτρων για τον Βόλο.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τον υπουργό ότι στον Δήμο Βόλου, μια σημαντική πόλη, καθώς πρόκειται για τον έκτο δήμο της χώρας, έχει γίνει σοβαρή δουλειά, με αποτέλεσμα να εκμηδενιστεί η διασπορά στην τοπική κοινότητα. Κατά συνέπεια, εφόσον όπως τονίζει τηρούνται όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, ζητά να επανεξεταστούν τα μέτρα για την περίπτωση του Βόλου, ώστε να μη συνεχίσουν επαγγελματικοί κλάδοι να πλήττονται.
«Επί 11 ημέρες η Μαγνησία δεν έχει καταγράψει κανένα κρούσμα κορονοϊού. Οι περιοχές που κάνουν σοβαρή δουλειά και εκμηδενίζουν τη διασπορά του ιού στην κοινότητα πρέπει να επιβραβεύονται», αναφέρει χαρακτηριστικά στην παρέμβασή του ο Χρήστος Μπουκώρος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου