ΤΟΠΙΚΑ

Ολονύκτια επιχείρηση αστυνομικών για «ταμπουρωμένους» σε μπαρ στον Βόλο

ολονύκτια-επιχείρηση-αστυνομικών-γι-833267

Ολονύκτια επιχείρηση αστυνομικών δυνάμεων έξω από μπαρ στην οδό Αναλήψεως, όπου «κλειδώθηκαν» από το Σάββατο μετά τα μεσάνυκτα έως και την Κυριακή το πρωί, ιδιοκτήτρια, μία εργαζόμενη και πελάτες. Φοβούμενη η ιδιοκτήτρια για την σε βάρος της βεβαίωση «τσουχτερού» προστίμου για την παραβίαση του ειδικού ωραρίου λειτουργίας εν μέσω κορονοϊού, δεν δίστασε να κλειδώσει τις πόρτες της επιχείρησης, οι οποίες άνοιξαν λίγο πριν τις 9 χθες το πρωί.

Αστυνομικοί μετά από πληροφορίες που είχαν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί και μετά τις 12:30 τα μεσάνυκτα, παραβιάζοντας το ειδικό ωράριο που έχει τεθεί σε εφαρμογή στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, έστησαν «καρτέρι» έξω από το μαγαζί.

Τόσο από την πλευρά της Αναλήψεως απ’ όπου είναι η κεντρική είσοδος όσο και από την πίσω πλευρά που «βλέπει» σε στενό δρομάκι με έξοδο τη Δημάρχου Γεωργιάδου, υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις.

Η 56χρονη ιδιοκτήτρια μόλις αντιλήφθηκε τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, έκλεισε τις πόρτες και κλειδώθηκε μέσα στο μπαρ. Μαζί της παρέμειναν… «ταμπουρωμένοι» μία υπάλληλος και σύμφωνα με πληροφορίες περίπου έξι πελάτες.

Το ξενύχτησαν κλειδαμπαρωμένοι…

Οι ώρες περνούσαν, οι πόρτες όμως δεν άνοιγαν όσο οι αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από το κατάστημα. Από τις 12:30 τα μεσάνυκτα του Σαββάτου έως και το πρωί της Κυριακής, ιδιοκτήτρια, εργαζόμενη και πελάτες έπαιζαν «κρυφτούλι» με την αστυνομία για να γλιτώσουν τη σε βάρος τους βεβαίωση παράβασης.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων περί ειδικού ωραρίου λειτουργίας επιβάλλεται την πρώτη φορά διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις ημέρες και τη δεύτερη φορά, αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες.

«Τι κάνετε εδώ πρωί- πρωί;»

Το πρωί της Κυριακής αστυνομικοί φέρεται να ζήτησαν άδεια εισαγγελέα προκειμένου να μπουν στο μπαρ ωστόσο δεν χρειάστηκε να την ενεργοποιήσουν. Η ιδιοκτήτρια άνοιξε την κεντρική πόρτα και εμφανώς μεθυσμένη, προσποιήθηκε την έκπληκτη για την ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από την επιχείρησή της.

«Τι κάνετε εδώ πρωί- πρωί;», φέρεται να ρώτησε τους αστυνομικούς που προσήγαγαν την ίδια και την υπάλληλό της στο τμήμα. Η ίδια μάλιστα επιτέθηκε και λεκτικώς στα όργανα επιβολής της τάξης.

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της 56χρονης για απείθεια, ενώ της επέβαλλαν διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και τρεις ημέρες αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για τη μη τήρηση των μέτρων κατά του COVID-19.

Αφαντοι οι πελάτες

Σε έλεγχο ωστόσο που προχώρησαν οι αστυνομικοί εντός του καταστήματος δεν βρήκαν τους πελάτες που το ξενύχτησαν επίσης κλειδωμένοι. Ηταν λες και άνοιξε η γη και τους κατάπιε…

Αγνωστο πώς, οι θαμώνες της επιχείρησης κατάφεραν να διαφύγουν παρά το διπλό «μπλόκο» αστυνομικών τόσο από την κεντρική είσοδο όσο και από το αδιέξοδο στενάκι όπου βλέπει η πίσω πόρτα του μπαρ, δίπλα σε παλιές έρημες μονοκατοικίες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου