ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για roof garden και γυάλινο ανελκυστήρα στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων

πράσινο-φως-για-roof-garden-και-γυάλινο-ανελκυσ-840708

Το πράσινο φως για τη δημιουργία roof garden αλλά και γυάλινου εξωτερικού ανελκυστήρα ο οποίος θα προσφέρει στους επισκέπτες θέα του Βόλου από ψηλά άναψε στην προχθεσινή διά περιφοράς συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο.

Τόσο το roof garden όσο και το εξωτερικό ασανσέρ δεν προβλέπονταν από την αρχική οικοδομική άδεια και στο πλαίσιο αυτό με απόφαση δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η παρέκκλιση των όρων δόμησης.

Προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση του ακινήτου θα τροποποιηθεί η οικοδομική του άδεια για τη δημιουργία χώρου υγειονομικού ενδιαφέροντος στον τελευταίο όροφο του δώματος με απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων που θα εισέρχονται στον χώρο ως βέλτιστη παρέμβαση κρίθηκε η δημιουργία εξωτερικού ανελκυστήρα με υλικά εναρμονισμένα με το υπάρχον κτίριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πολυώροφος σταθμός αυτοκινήτων αποτελείται από ισόγειο, έξι ορόφους, δώμα και επτά υπόγεια. Επίσης, δημιουργούνται τρία καταστήματα στο Ισόγειο, Α’ όροφο και τμήμα του Α’ Υπογείου με πρόσβαση από τον ακάλυπτο χώρο επί της οδού Δημητριάδος, συνολικού εμβαδού 539.97 μ2 (κύριοι και βοηθητικοί χώροι). Η συνολική δυναμικότητα του κτιρίου σε θέσεις στάθμευσης είναι 252 θέσεις.

Για την αξιοποίησή του ο Δήμος Βόλου σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε να το παραχωρήσει σε εταιρεία που κατέθεσε προσφορά ύψους 371.000 ευρώ ετησίως.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου