«Φιλί της ζωής» στο ΕΚΑΒ Βόλου μέσω επικουρικών

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-16, 18:29:06
«Φιλί της ζωής» στο ΕΚΑΒ Βόλου μέσω επικουρικών

Με επιπλέον 10 διασώστες για τα επόμενα δύο χρόνια ενισχύθηκε το ΕΚΑΒ Βόλου

 

Τη δυνατότητα να συγκροτήσει το τοπικό σχέδιο των διακομιδών σε πιο οργανωμένο πλαίσιο έχει πλέον το τοπικό παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Βόλου, μετά την ενίσχυσή του με επιπλέον 10 διασώστες, επικουρικό προσωπικό. Η «ένεση» με νέο προσωπικό αποτελούσε ένα από τα πάγια αιτήματα του συλλόγου εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας, το οποίο ικανοποιήθηκε. «Περιμέναμε χρόνια να επιλυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης. Είχαν δημιουργηθεί σημαντικά κενά τα οποία με τις συγκεκριμένες προσλήψεις αντιμετωπίζονται», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του σωματείου Παν. Δαρειώτης. Οι δέκα επιπλέον διασώστες ανέλαβαν υπηρεσία σταδιακά μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες. Οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν μέσα στον Αύγουστο. Όλοι οι εργαζόμενοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΚΑΒ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού ήταν για πολλά χρόνια το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα. Οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στον Βόλο είχαν γίνει το 2004 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ κάθε καλοκαίρι προκειμένου να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες της διοργάνωσης. Τα χρόνια που ακολούθησαν για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες επιστρατεύονταν διασώστες από την υπόλοιπη ενδοχώρα της Θεσσαλίας, οι οποίοι όμως κατά κύριο λόγο απασχολούνταν στα νησιά των Σποράδων.

Πλέον με την προσθήκη των επιπλέον δέκα διασωστών βγαίνουν ακόμη περισσότερα ασθενοφόρα στις τρεις καθημερινές βάρδιες, καθώς το ΕΚΑΒ Βόλου διαθέτει 48 άτομα «ετοιμοπόλεμα» στα πληρώματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο.

Λίφτινγκ στον στόλο

Σύμφωνα με τον κ. Δαρειώτη βαρύτητα τώρα θα πρέπει να δοθεί στην ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων. «Αν δεν γίνει ένας προγραμματισμός άμεσα θα μείνουμε από οχήματα», υπογράμμισε ο ίδιος, αποκαλύπτοντας πως ήδη τέσσερα οχήματα έχουν καθηλωθεί λόγω σοβαρών ζημιών, ενώ μέχρι πρότινος ήταν στον δρόμο για διακομιδές.

Την κατάσταση «σώζει» η δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», καθώς το ΕΚΑΒ Βόλου έχει ενισχυθεί με τέσσερα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα. Συνολικά στους δρόμους αυτή την περίοδο βγαίνουν εννιά αυτοκίνητα και προς στιγμή δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχει μεγάλος όγκος διακομιδών εκτός νομού λόγω κορονοϊού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=