ΤΟΠΙΚΑ

Μάσκες… full face παρέλαβε ο Βόλος

μάσκες-full-face-παρέλαβε-ο-βόλος-850605

Δεν έγινε χθες η προγραμματισμένη διανομή στα σχολεία – Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να περιμένουν τη νέα παρτίδα

Μάσκες… full face παρέλαβε προχθές το μεσημέρι το τμήμα Παιδείας του Δήμου Βόλου, προκειμένου να διανείμει στα σχολεία για χρήση τους από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οπως ήταν φυσικό η διανομή των υφασμάτινων μασκών σε μέγεθος… XXXL δεν έγινε και τόσο οι μαθητές, όσοι και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να «βολευτούν» με τις μάσκες μιας χρήσης που παρέλαβαν μέχρι να γίνει η προμήθεια υφασμάτινων σε φυσιολογικό μέγεθος, που θα καλύπτει στόμα και μύτη και όχι ολόκληρο… το πρόσωπο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από το τμήμα Παιδείας του Δήμου Βόλου έγινε προχθές το μεσημέρι η παραλαβή 28.706 υφασμάτινων μασκών για το σύνολο των μαθητών και εκπαιδευτικών του νομού. Με βάση τον αριθμό των μασκών κάθε μαθητής και εκπαιδευτικός θα παραλάμβανε σε πρώτη φάση από μία και στη συνέχεια θα ερχόταν και η επόμενη παρτίδα με δύο επιπλέον μάσκες ανά μαθητή και εκπαιδευτικό. Από το σύνολο των μασκών οι 23.296 προορίζονταν για τα σχολεία του Δήμου Βόλου, η προγραμματισμένη όμως για χθες διανομή δεν έγινε.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή οι μάσκες είναι ακατάλληλες για χρήση όχι μόνο από μαθητές, αλλά και από εκπαιδευτικούς καθώς το μέγεθός τους είναι τεράστιο. «Επρόκειτο να παραλάβουμε δύο τύπους μάσκας, την Α που προορίζεται για παιδιά ηλικίας έως δ’ τάξη του δημοτικού σχολείου και τη Β που προορίζεται για τους υπόλοιπους μαθητές έως τη γ’ λυκείου και τους εκπαιδευτικούς. Ωστόσο οι τύπου Β, που είναι και οι περισσότερες, είναι τεράστιες. Εχουν μέγεθος 12Χ22 και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν», ανέφερε η κ. Τοκαλή.

Στο πλαίσιο αυτό οι διευθυντές των σχολείων ενημερώθηκαν να μην περιμένουν τις επόμενες ημέρες μάσκες, καθώς αυτές θα επιστραφούν αύριο Πέμπτη, προκειμένου να αντικατασταθούν από άλλες μικρότερες κατάλληλες για χρήση από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Την ίδια ημέρα αναμένεται να φθάσει και η νέα παρτίδα με μάσκες σε σωστό μέγεθος και στη συνέχεια να διανεμηθούν στους μαθητές.

Η κ. Μποντού ζήτησε από την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας) να παρέμβει προκειμένου η νέα αποστολή να περιλαμβάνει το σύνολο των μασκών (3 ανά μαθητή και εκπαιδευτικό) προκειμένου να γίνει η διανομή χωρίς να χρειάζονται συνεχείς μετακινήσεις του εκπαιδευτικού δυναμικού για την παραλαβή τους και τη διανομή τους στα σχολεία.

Η ίδια με έγγραφό της στις σχολικές μονάδες ζητά από τους διευθυντές που δεν το έκαναν κατά την ημέρα του Αγιασμού, να φροντίσουν άμεσα για την παράδοση στους μαθητές και των πέντε μασκών μιας χρήσης ανά μαθητή. Για το θέμα αυτό υπήρξαν παράπονα από γονείς προς τον Δήμο Βόλου ότι τα παιδιά τους δεν πήραν μάσκες μιας χρήσης, παρ’ όλο που από το τμήμα Παιδείας δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα.

Μοιράζονται 8.016 παγούρια

Χθες, μετά το φιάσκο με τις υφασμάτινες μάσκες, άρχισε η διανομή στα δημοτικά σχολεία των παγουριών που παραλήφθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Μάλιστα από το τμήμα παιδείας οι υπάλληλοι φρόντισαν κάθε κούτα να περιλαμβάνει παγούρια σε όλα τα χρώματα ώστε κάθε σχολείο να μην έχει παγούρια σε ένα μόνο χρώμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου