ΤΟΠΙΚΑ

Λιγότερες καθαρίστριες και ελλείψεις εκπαιδευτικών

λιγότερες-καθαρίστριες-και-ελλείψει-850909

Καταγγέλλει η ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου για τις σχολικές μονάδες σε Ζαγορά και Τσαγκαράδα

«Οι σχολικές αίθουσες του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου άνοιξαν με λιγότερες καθαρίστριες σε σχέση με πέρσι και πολλές ελλείψεις σε καθηγητές» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς Μουρεσίου.

Όπως αναφέρει, στο γυμνάσιο- λύκειο Τσαγκαράδας, υπάρχει μόνο μία συμβασιούχος τρίωρη καθαρίστρια, με μειωμένο κατά μια ώρα ωράριο σε σχέση με πέρυσι.

«Αποδεικνύεται με τον τρόπο αυτό ότι δεν μπορούν να διατηρηθούν στοιχειωδώς συνθήκες που να διασφαλίζουν τα παιδιά, τους καθηγητές και γονείς από την πανδημία του κορονοϊού», επισημαίνει και προσθέτει ότι δεν έχουν καλυφθεί ακόμα ώρες διδασκαλίας που αφορούν τον κλάδο των θετικών επιστημών, γαλλικής γλώσσας και πληροφορικής, ενώ δεν έχει ξεκινήσει το τεχνικό έργο που αφορά την αποκατάσταση των ζημιών από τις βροχοπτώσεις του 2018 στην είσοδο του συγκροτήματος και τον χώρο στάθμευσης.

Και στο γυμνάσιο Ζαγοράς σύμφωνα με τη ΛΑΣ υπάρχει η ίδια μοναδική καθαρίστρια που υπήρχε μέχρι και πέρυσι και επιπλέον κενά που αφορούν στα μαθήματα της αγγλικής γλώσσας, της γαλλικής γλώσσας, της γερμανικής γλώσσας, της φυσικής αγωγής, της τεχνολογίας και των καλλιτεχνικών. «Οι εργασίες επισκευής του κτιρίου ώστε να είναι έτοιμο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, με κυριότερη τη διαγράμμιση της εθνικής οδού Βόλου Ζαγοράς ακριβώς έξω από το σχολικό συγκρότημα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη.

Τέλος, στο Λύκειο Ζαγοράς η καθαριότητα του σχολείου πραγματοποιείται από μία καθαρίστρια που εργάζεται με τρίωρη σύμβαση, μια ώρα λιγότερη σε σχέση με πέρσι και υπάρχουν ελλείψεις υπάρχουν στο μάθημα της βιολογίας, της Φυσικής Αγωγής, της Πληροφορικής, της Αγγλικής γλώσσας, της γαλλικής γλώσσας και της γερμανικής γλώσσας.

«Όλες οι παραπάνω ελλείψεις φανερώνουν ότι η αναζωπύρωση της πανδημίας φέρνει εξ ολοκλήρου τη σφραγίδα της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία μέχρι χθες έκανε πλάτες στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του τουρισμού, ενώ σήμερα επαφίεται στην «ατομική ευθύνη» των μαθητών και καθηγητών, καθυστερώντας να λάβει τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για τον καλύτερο καθαρισμό των σχολείων», καταγγέλλει η ΛΑΣ Ζαγοράς Μουρεσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου