90 παραβάσεις και πρόστιμα 15.200 € για τα μέτρα προστασίας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-08-14, 17:18:36
90 παραβάσεις και πρόστιμα 15.200 € για τα μέτρα προστασίας

Ο απολογισμός της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος

 

Πρόστιμα συνολικού ύψους 15.200 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων προστασίας από τη νόσο COVID - 19 καταγράφει η μηνιαία δραστηριότητα της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος (ΠΕΔΙΛΣ) με έδρα τον Βόλο για τον μήνα Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον απολογισμό, οι λιμενικές αρχές που υπάγονται στην 4η ΠΕΔΙΛΣ πραγματοποίησαν 1.283 ελέγχους τόσο προ απόπλου, όσο και εν πλω, σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία καθώς και τουριστικά ημερόπλοια. Συνολικά βεβαιώθηκαν 90 παραβάσεις.

Εξάλλου, η Λιμενική Αστυνομία βεβαίωσε 414 παραβάσεις. Οι 288 αφορούσαν στον Γενικό Κανονισμό Λιμένα, 1 στον Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου και 52 στη νομοθεσία περί αλιείας.

Στους ελέγχους κατασχέθηκαν δύο ψαροντούφεκα, φακός, δίχτυ 225 μέτρων και διάφορα αλιεύματα.

Οσον αφορά στη διαχείριση περιστατικών έρευνας και διάσωσης, από τις λιμενικές αρχές έγιναν ενέργειες για διάσωση πέντε ατόμων σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά.

Εκατοντάδες ήταν παράλληλα οι έλεγχοι τροχαίας αστυνόμευσης. Συνολικά διενεργήθηκαν 945 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 924 παραβάσεις, ενώ έγιναν 110 αλκοτέστ στους χερσαίους χώρους των λιμανιών και βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν 116 έλεγχοι εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου σε επιβατηγά / οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας με αρνητικά αποτελέσματα.

Συνολικά συνελήφθησαν 34 άτομα και συγκεκριμένα 16 για ναρκωτικά, 1 για υπαίθριο εμπόριο, 17 για λοιπά αδικήματα.

Στους ελέγχους κατασχεθήκαν 69 γραμμάρια ινδικής κάνναβης και 3,5 τεμάχια χαπιών.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν 17 διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. από τις οποίες οι 16 έγιναν με ιδιωτικά σκάφη από λιμάνια των Β. Σποράδων προς τον λιμένα Βόλου και μία με πλωτό του Λιμενικού Σώματος από τον λιμένα Λιναριάς Σκύρου προς τον λιμένα Κύμης.

Η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο έχει περιοχή ευθύνης τις ηπειρώτικες ακτές της χώρας στους λιμένες όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και την αντίστοιχη χωρική θάλασσα από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, που διατρέχουν το σύνολο της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής. Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων. Ακόμη σε αυτήν υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Βόλου, Αιδηψού, Σκιάθου, Στυλίδας, Καρύστου και Κύμης και τα κλιμάκιά τους.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
5
=