ΤΟΠΙΚΑ

Αρχαιότητες κάτω απ’ το αυγουστιάτικο φεγγάρι

αρχαιότητες-κάτω-απ-το-αυγουστιάτικ-756112

Περισσότερα από 180 άτομα επισκέφτηκαν προχθές το βράδυ το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, με περισσότερους από 180 επισκέπτες να καταγράφονται στην βραδιά της πανσελήνου. Λουσμένο από το ειδυλλιακό φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού, το «Αθανασάκειο» άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του προχθές το βράδυ, για να υποδεχθεί τους δεκάδες φίλους του πολιτισμού και της ιστορίας, που έσπευσαν να θαυμάσουν τα εκθέματα μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Επισκέπτες κάθε ηλικίας, ενήλικες και παιδιά, νεαρά ζευγάρια και οικογένειες προσήλθαν στον εμβληματικό χώρο από τις 8 το βράδυ, φορώντας μάσκες, προκειμένου να ξεναγηθούν στον χώρο, τηρώντας απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η βραδινή ξενάγηση, ενταγμένη στο πλαίσιο της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, με πρωταγωνιστές 77 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη τη χώρα, ανέδειξε την διαχρονική διάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς που στέκει πάνω και πέρα από την πανδημία.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε το κλίμα και τις εντυπώσεις των δεκάδων Βολιωτών που έσπευσαν να επισκεφτούν τον χώρο, τηρώντας στο ακέραιο τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της διασποράς του κορονοϊού. Νεαρό ζευγάρι στάθηκε με θαυμασμό μπροστά στα εκθέματα, επισημαίνοντας ότι «είναι μια καλή ευκαιρία για όσους δεν έχουν επισκεφτεί τον χώρο, να το πράξουν, με την ευκαιρία της Αυγουστιάτικης πανσέληνου».

Ενήλικες και παιδιά ξεναγήθηκαν στον χώρο με την βοήθεια του έμψυχου δυναμικού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας που βρέθηκε για μια ακόμη φορά πρόθυμα στις επάλξεις, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες. Με ευγένεια και διακριτικότητα, αρχαιολόγοι, εργαζόμενοι και φυλακτικό προσωπικό διευκόλυναν το κοινό, τους δεκάδες ενήλικες και τα παιδιά που περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους, παρατηρώντας με προσοχή και έκδηλο θαυμασμό τους θησαυρούς που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, Ανθή Μπάτζιου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση του κόσμου, επισημαίνοντας ότι «φέτος, για πρώτη χρονιά, δεν προγραμματίστηκαν εκδηλώσεις, λόγω της πανδημίας», για να προσθέσει ότι «το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, στο πλαίσιο της Αυγουστιάτικης πανσελήνου».

Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν τόσο στην μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, όσο και στην περιοδική έκθεση στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Βόλου, η οποία διοργανώθηκε με αφορμή τα 110 χρόνια λειτουργίας του και περιλαμβάνει ευρήματα από τις ανασκαφές του αρχαιολόγου Απόστολου Αρβανιτόπουλου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού, για την ασφαλέστερη περιήγηση των επισκεπτών στον εκθεσιακό χώρο, στο πλαίσιο της πανδημίας του κορονοϊού, εφαρμόζει τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου