ΤΟΠΙΚΑ

Προτάσεις Δευτεροβάθμιας για μέτρα πρόληψης στα σχολεία

προτάσεις-δευτεροβάθμιας-για-μέτρα-π-756765

Με αφορμή τα νέα κρούσματα κορονοϊού στον Βόλο και στη χώρα

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα και ειδικότερα στον Βόλο, εν όψει της έναρξης λειτουργίας των σχολείων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και με βάση την αναγκαιότητα προληπτικών ενεργειών, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας παρεμβαίνει ζητώντας να ληφθούν προληπτικά μέτρα.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση απέστειλε έγγραφο προς τους διευθυντές και διευθύντριες των σχολικών μονάδων της Μαγνησίας, με το οποίο ζητεί να εξετάσουν τις υπάρχουσες ανάγκες για προμήθεια υγειονομικού υλικού, που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καταστάσεων, μέσω τακτικής ή έκτακτης χρηματοδότησης από τις σχολικές επιτροπές. Συγκεκριμένα προτείνει την προμήθεια αναλογικά με το μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό θερμομέτρων μετώπου, επαναχρησιμοποιούμενων μασκών, μασκών μίας χρήσης, αντισηπτικών χεριών.

Επιπλέον, προτείνει την προμήθεια χλωριούχων και λοιπών καθαριστικών και υλικών σημάνσεως (αυτοκόλλητες ταινίες, σύμβολα προστασίας, ενδείκτες αποστάσεων κλπ).

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ζητεί ακόμη από τους διευθυντές και διευθύντριες να μεριμνήσουν για την προετοιμασία χώρου απομόνωσης πιθανού κρούσματος, να καταρτίσουν κατάλογο με τηλέφωνα πρώτης ανάγκης, να τοποθετήσουν σημάνσεις αποστάσεων ασφαλείας.

Επιπλέον, προτρέπει τους διευθυντές:

-Να εντοπίσουν πρόσθετους διαθέσιμους χώρους για την πραγματοποίηση των μαθημάτων.

-Να δημιουργήσουν ενημερωτικά φυλλάδια για την ενημέρωση εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών /τριών και προσωπικού καθαριότητας.

-Να γίνει ανασκόπηση όλων των έως τώρα εγκυκλίων, οδηγιών και πρωτοκόλλων σε σχέση με τον κορονοϊό, με στόχο την ετοιμότητα στην εφαρμογή τους.

-Να λάβουν άλλα τυχόν μέτρα από κοινού με τους συλλόγους διδασκόντων.

«Αναμένονται νέες οδηγίες από τους επίσημους αρμόδιους φορείς, κατά συνέπεια επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε νέα διευκρίνιση», καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου