Τρεις έφηβοι βαπτίστηκαν χριστιανοί

Τελευταία ενημέρωση: 2020-06-30, 18:30:13
Τρεις έφηβοι βαπτίστηκαν χριστιανοί

Απόφοιτοι του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, έκαναν την επιθυμία τους πραγματικότητα

 

Μέρα γιορτής για το 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, καθώς τρεις μαθητές του σχολείου, που αποφοίτησαν, με την ολοκλήρωση του σχολικού έτους, βαπτίστηκαν χριστιανοί. Το Μυστήριο τελέστηκε το περασμένο Σάββατο στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, παρουσία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη, του θεολόγου του σχολείου Σωτήρη Τσιτσιρίγκα, αλλά και των συμμαθητών των τριών παιδιών και των γονιών τους.

«Χάρη σε σας ζήσαμε στιγμές πρωτοχριστιανικής Εκκλησίας. Γιατί, στους πρώτους χρόνους, η Εκκλησία βάπτιζε ώριμους τους ανθρώπους. Πρώτα γνώριζαν τον Χριστό, πίστευαν σε Εκείνον και την Ανάστασή Του, συναντούσαν τα άλλα μέλη της Εκκλησίας, μάθαιναν πώς έπρεπε να ζουν μέσα στους κόλπους της. Κι όταν ερχόταν η ευλογημένη ημέρα της βαπτίσεως, ήταν χαρά για την Εκκλησία! Ετσι, χαιρόμαστε και για σας, γιατί πλέον ανήκετε στο Σώμα του Χριστού, γιατί μπορείτε να κοινωνήσετε, γιατί ο Χριστός θα είναι μαζί σας σ’ όλη σας τη ζωή. Θα βιώνετε την παρουσία Του, μέσα από τα Μυστήρια και ενωμένοι μαζί Του θα πορεύεστε στη Βασιλεία Του. Είστε πλέον μέλη της Μίας, Αγίας, Καθολικής, και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού».

Μ’ αυτά τα λόγια, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος εξέφρασε τη χαρά και την ευαρέσκεια του για τη βάπτιση των τριών έφηβων, αποφοίτων ήδη του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας. Ο Πέτρος, ο Λεωνίδας και ο Λουκάς βαπτίστηκαν το Σάββατο 27 Ιουνίου, από τον Μητροπολίτη στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας. Οι τρεις νέοι, επηρεασμένοι από το μάθημα των Θρησκευτικών στο σχολείο, αλλά και τα ήθη και τις παραδόσεις του τόπου μας, εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στο Σώμα της Εκκλησίας. Με την έγκριση των γονέων τους, κατηχήθηκαν από τον θεολόγο καθηγητή τους Σωτήριο Τσιτσιρίγκα και η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα.

Ηταν έκδηλη η χαρά και η συγκίνηση στα πρόσωπα των νεοφωτίστων, των γονέων και των αναδόχων τους. Με καταφανή τον ενθουσιασμό, συμμετείχαν στο Ιερό Μυστήριο οι συμμαθητές τους, που, από καιρό, ανέμεναν με αδημονία την ώρα της βάπτισης.

Παρόντες ήταν ο Σωκράτης Σαβελίδης διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Ρηγώ Φασουράκη υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της διεύθυνσης, ο Απόστολος Βεργής δημοτικός σύμβουλος – πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, ο Απόστολος Βακρατσάς διευθυντής του σχολείου, οι υποδιευθυντές και καθηγητές.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο θεολόγος καθηγητής Σωτήριος Τσιτσιρίγκας, συγκινημένος συνεχάρη τους νεοφώτιστους μαθητές του, με τους οποίους η πρόνοια του Θεού επέτρεψε να συναντηθούν στη σχολική τάξη, για να ζήσουν μαζί τη μεγάλη εμπειρία μέσα στην Εκκλησία, ενώ ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη, καθώς οι πνευματικές αυτές ευκαιρίες τελούν υπό την ευλογία και την καθοδήγηση του.

Μετά το τέλος του Ιερού Μυστηρίου, η ενορία, με την επιμέλεια του εφημερίου π. Σταύρου Σωτηρόπουλου δεξιώθηκε όλο το εκκλησίασμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, όπου οι νέοι χριστιανοί δέχθηκαν τις εγκάρδιες ευχές όλων.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=