ΤΟΠΙΚΑ

Φωτίζουν τα βιβλία με τη γραφή Μπράιγ

φωτίζουν-τα-βιβλία-με-τη-γραφή-μπράιγ-13178

Το έργο του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί» στηρίζει ο Σοροπτιμιστικός Ομιλος Βόλου «Θέτις»

Σημαντική παρέμβαση υλοποιεί ο Σοροπτιμιστικός Ομιλος Βόλου «Θέτις», φωτίζοντας τα βιβλία με τη γραφή Μπράιγ, στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι ο Σοροπτιμιστικός Ομιλος Βόλου «Θέτις», που στηρίζει την αξιόλογη δράση του Σωματείου «Μάγνητες Τυφλοί». Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση ευπαθών ομάδωνκαι την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών, οι σοροπτιμίστριες ενισχύουν τη δράση του συλλόγου.

«Αποφασίσαμε να στηρίξουμε το δραστήριο αυτό σωματείο που αγωνίζεται με αξιοπρέπεια στις αντιξοότητες της ζωής, προσφέροντας 4 γραφομηχανές ειδικού τύπου Perkins, ικανή ποσότητα γραφικής ύλης διότι οι ανάγκες είναι μεγάλες, και 50 βιβλία παιδικά, λογοτεχνικά, ποιητικές συλλογές, αρχαίας ελληνικής γραμματείας για να εμπλουτίσουμε την δανειστική βιβλιοθήκη τους», επισημαίνουν τα μέλη του ομίλου «Θέτις».

Είναι μία βοήθεια χωρίς ημερομηνία λήξης διότιθα είναι στη διάθεση όλων σε βάθος χρόνου, χρήσιμη και απαραίτητη για την εκπαίδευση και καλλιέργεια του πνεύματος.

Σε μία λιτή, λόγω ειδικών συνθηκών,τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, δόθηκαν στα γραφεία του Σωματείου οι 4 γραφομηχανές τύπου Perkins, που αποτελεί το πρώτο στάδιο του έργου, με την ευχή «να βοηθήσουν στην κάλυψη των αναγκών τους καθώς υποστηρίζουμε την άποψη ότι «τα άτομα με αναπηρία όρασης δεν είναι άτομα μειωμένων δυνατοτήτων, αλλά άτομα μειωμένων ευκαιριών», τονίζουν τα μέλη του ομίλου «Θέτις».

Το πρόγραμμα Active Citizens Fund, ύψους 12 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου περιόδου 2014 – 2021. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ιδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.

Από την πλευρά του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις», το πρόγραμμα επιμελούνται η πρόεδρος Νένα Ζήση και η υπεύθυνη προγράμματος Μίτση Πασιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου