Την ψήφο των πολιτών διεκδικεί το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2020-06-10, 21:02:35
Παλιά καθίσματα μετατράπηκαν σε πρακτικά παγκάκια
Την ψήφο των πολιτών διεκδικεί το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Μετέτρεψε παλιά καθίσματα σε όμορφα και πρακτικά παγκάκια και ανακαίνισε το εξωτερικό γήπεδο βόλεϊ. Ο λόγος για το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου που συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στον διαγωνισμό Bravo schools: «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» και ζητά την ψήφο των πολιτών.

Η συμμετοχή του σχολείου στον διαγωνισμό γίνεται με δύο δράσεις εθελοντικής-συνεργατικής παρέμβασης εκπαιδευτικών-γονέων και βοηθητικού προσωπικού της σχολικής μονάδας, που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Η πρώτη δράση αφορά τη μετατροπή παλαιών, φθαρμένων παιδικών καθισμάτων  σε όμορφα και πρακτικά παγκάκια εσωτερικού χώρου, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 100 μαθητές (προ κορονοϊού…) και τα οποία χρησιμοποιούνται στους διαδρόμους και στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Η δεύτερη δράση περιλαμβάνει την ολική ανακαίνιση του εξωτερικού γηπέδου βόλεϊ με τις απαραίτητες προεργασίες προετοιμασίας του χώρου και τον ελαιοχρωματισμό με ειδικά χρώματα γηπέδων.

Βασικοί σκοποί των δράσεων ήταν η αναβάθμιση και ο εξωραϊσμός των υπαρχουσών υποδομών του σχολείου, η συμβολή στην ενημέρωση, εκπαίδευση και κινητοποίηση των μαθητών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., καθώς και η ενεργοποίηση της οικογένειας και της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη δράσεων συνεργασίας και παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο.

Παράλληλα, συμμετέχουν στην πρωτοβουλία-διαγωνισμό σχολείων (με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας) «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» του Quality Net Foundation (QNF), Δίκτυο των Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, ο οποίος είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που προωθεί την βιώσιμη ανάπτυξη. Η χρηματοδότηση των παρεμβάσεων έγινε από έσοδα της τακτικής επιχορήγησης της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου.

Για τη βράβευση των καλύτερων δράσεων θα ληφθεί υπόψη, πέραν της επιτροπής αξιολόγησης, κατά 20% η ψηφοφορία του κοινού. Για το λόγο αυτό το σχολείο ζητά την ψήφο όλων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/12o-dhmotiko-sxoleio-boloy.753.html.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=