ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομικές ελαφρύνσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

οικονομικές-ελαφρύνσεις-σε-επιχειρή-44696

Πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο – Τι ισχύει για τέλη, μισθώματα, δόσεις και τροφεία

Πράσινο φως για την απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού των επιχειρήσεων, που επλήγησαν από το γενικό lock down για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, άναψε στη χθεσινή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Με εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Αρη Σαββάκη απαλλάσσονται από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού όσες επιχειρήσεις έκλεισαν με αποφάσεις της Κυβέρνησης εξαιτίας του κορονοϊού. Ωστόσο όπως εξήγησε ο κ. Σαββάκης στο ακέραιο ισχύουν όλα τα μέτρα που είχαν εξαγγελθεί τον περασμένο Απρίλιο και συγκεκριμένα: -Απαλλαγή των μισθωτώναπό την υποχρέωση καταβολής μισθώματος Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου στον Δήμο για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων και εντός κοιμητηρίων.

  • Απαλλαγή της υποχρέωσης να καταβάλουν ποσοστό 40% του συνολικού μισθώματος των μηνών Μαρτίου και Απριλίου οι μισθωτές δημοτικών ακινήτων τα οποία χρησιμοποιούνται από αυτούς για την εγκατάσταση επιχείρησης.
  • Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των μισθωμάτων μέχρι και την 31/12/2020 και απαλλάσσονται από τις προσαυξήσεις.
  • Οι επιχειρήσεις απαλλάσσονται του τέλους 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων και των επιχειρήσεων και τα τέλη παρεπιδημούντων για το διάστημα της διακοπής.
  • Απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής των τροφείων βρεφικών, παιδικών σταθμών, ΚΔΑΠ, του δημοτικού ωδείου και του δημοτικού ΙΕΚ, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη.

Ο κ. Σαββάκης μάλιστα ενημέρωσε και για την πρωινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία παρατείνεται μέχρι και 31 Αυγούστου η προθεσμία των δόσεων ρύθμισης ή διευκόλυνσης που έληξαν την περίοδο της καραντίνας.

«Κανένας δεν θα χάσει τη ρύθμισή του. Μάλιστα θα αφαιρέσουμε τις προσαυξήσεις», σημείωσε ο κ. Σαββάκης εξηγώντας ότι πρόκειται για αποφάσεις στο πλαίσιο εφαρμογής των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου για τις οποίες ο Δήμος Βόλου επιχορηγήθηκε με ποσό 900.000 ευρώ.

«Τα μέτρα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Δεν μας ικανοποιούν. Τα πάντα προβλέπονται στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Το ζήτημα είναι ο δήμος να κάνει το κάτι παραπάνω με το μαξιλάρι των 20 εκατ. ευρώ», είπε ο επικεφαλής των «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου