ΤΟΠΙΚΑ

Ειδικό πακέτο ενίσχυσης και προστασία για τα γυμναστήρια ζητά Αλ. Μεϊκόπουλος

ειδικό-πακέτο-ενίσχυσης-και-προστασί-55469

Τη δημιουργία ενός ειδικού πακέτου ενίσχυσης του κλάδου των γυμναστηρίων, αλλά και την προστασία του από φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού που παρατηρούνται σε σχέση με την παροχή υπηρεσιών γυμναστικής ζήτησε από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με κοινοβουλευτική του Ερώτηση, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Από τις 13 Μαρτίου τα γυμναστήρια της Μαγνησίας, όπως και ολόκληρης της χώρας παραμένουν κλειστά με την προοπτική επαναλειτουργίας τους να τοποθετείται στην τελευταία φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Η «καλή περίοδος» Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου για τα γυμναστήρια συνέπεσε με το lockdown, ενώ η επαναλειτουργία τους το καλοκαίρι θα συμπέσει με μια «νεκρή» για τα γυμναστήρια περίοδο κατά την οποία ο κόσμος προσέρχεται πολύ πιο αραιά σε αυτά, ενώ οι νέες εγγραφές και οι ανανεώσεις συνδρομών πραγματοποιούνται κατά κανόνα από Σεπτέμβριο, επισημαίνει ο κ. Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το παρατεταμένο κλείσιμο έχει εξουθενώσει οικονομικά τον κλάδο και πολλά γυμναστήρια αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό ενδεχόμενο να βάλουν οριστικά «λουκέτο», ακόμα και όταν επιτραπεί η λειτουργία τους. Στη Μαγνησία λειτουργούν 25 γυμναστήρια τα οποία απασχολούν μεγάλο αριθμό γυμναστών, αλλά και βοηθητικό προσωπικό, συμπλήρωσε.

«Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων της Μαγνησίας καλούνται να ανταποκριθούν στα αυξημένα λειτουργικά έξοδα, τις τρέχουσες υποχρεώσεις, αλλά και να διαχειριστούν το θέμα των συμβολαίων των πελατών τους που έχουν παγώσει την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και έχουν μηδενικά έσοδα», επεσήμανε στην Ερώτησή του ο κ. Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής πρόσθεσε ότι τα νόμιμα γυμναστήρια που συμμορφώθηκαν με τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας με πολλαπλό για αυτά κόστος αντιμετώπισαν αδικίες και φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού. Όπως ανέφερε ο Αλ. Μεϊκόπουλος, επιχειρήσεις εκμεταλλευόμενες διαφορετικούς Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) προσέφεραν, και μάλιστα συχνά διαφήμιζαν, μεταξύ των άλλων υπηρεσιών τους υπηρεσίες γυμναστικής χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια και επαναλειτούργησαν από τις 04.05.2020 τη στιγμή που τα νόμιμα γυμναστήρια παρέμεναν κλειστά.

«Ο κλάδος των γυμναστηρίων της Μαγνησίας βρίσκεται σε οριακό σημείο και έχει ανάγκη από οικονομική στήριξη και προστασία από αθέμιτες πρακτικές, ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση αυτού και των εργαζομένων του τώρα αλλά και τους αβέβαιους μήνες που έρχονται», τόνισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου