ΤΟΠΙΚΑ

Μία αγκαλιά οι Βολιώτες για το Γηροκομείο

μία-αγκαλιά-οι-βολιώτες-για-το-γηροκομ-106761

Συγκινητική ανταπόκριση Βολιωτών στο κάλεσμα του ιδρύματος για προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης

Αμεση και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση Βολιωτών στο κάλεσμα αλληλεγγύης, που απηύθυνε το Γηροκομείο Βόλου για είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, απαραίτητα σε καθημερινή βάση για τους 121 ηλικιωμένους.

Το κάλεσμα του Γηροκομείου είχε άμεση ανταπόκριση με συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης να εκδηλώνεται από ομάδες, φορείς, συλλόγους και μεμονωμένα άτομα, που έσπευσαν να προσφέρουν είδη που περιλαμβάνονται στη λίστα των αναγκών του ιδρύματος.

Η προτροπή «Μία αγκαλιά για το Γηροκομείο» αποτελεί κάλεσμα αγάπης για πλήθος Βολιωτών, που ενίσχυσαν το ίδρυμα στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, με το ενδιαφέρον για προσφορά να διατηρείται αδιάπτωτο. «Είναι συγκινητική η προσέλευση και η βοήθεια του κόσμου» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του ιδρύματος Παύλος Πάνος, ενώ επισημαίνει παράλληλα ότι «μας χαροποιεί η αγάπη του κόσμου και η διαπίστωση ότι πάντα είναι πρόθυμος να βοηθήσει».

«Καλοδεχούμενη» χαρακτηρίζει κάθε προσφορά ο πρόεδρος, ενώ επισημαίνει ότι έχουν συγκεντρωθεί τρόφιμα, μάσκες, απολυμαντικά, καθαριστικά και είδη πρώτης ανάγκης, με την υποστηρικτική αγκαλιά να παραμένει πάντα ανοιχτή για το ίδρυμα και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Αυστηρά παραμένουν, στο μεταξύ, τα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας των ηλικιωμένων και του προσωπικού, με τον κ. Πάνο να υπογραμμίζει ότι η περίοδος της καραντίνας άρχισε πριν από δύο μήνες στο Γηροκομείο και συνεχίζεται. «Ισχύουν πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας και υγιεινής, απολύμανσης και καθαρισμού όχι μόνο στους χώρους του ιδρύματος, αλλά και για τους προμηθευτές. Ολα τα είδη δίδονται έξω, απολυμαίνονται και στη συνέχεια μεταφέρονται στους εσωτερικούς χώρους» είπε.

Διαρκής η φροντίδα στους ηλικιωμένους, τους οποίους «προσπαθούμε να τονώσουμε ψυχολογικά, είτε με προσωπικές επαφές, είτε με μικρές ομάδες δύο – τριών ανθρώπων. Κάνουμε διάφορες ασκήσεις, παιχνίδια, συζητήσεις, διάβασμα βιβλίων, ευχάριστες δραστηριότητες, που ενισχύουν την ψυχολογία τους» είπε.

Κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται έχει ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των ηλικιωμένων, με την πόλη και την περιοχή, γενικότερα, να εκφράζουν έμπρακτα την υποστηρικτική τους διάθεση και τον πρόεδρο να διατυπώνει ευχαριστίες, «διότι συνεχίζουν να είναι μία αγκαλιά για το Γηροκομείο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου