ΤΟΠΙΚΑ

Νέα κόντρα στο ΕΚΒ για την αποχώρηση Ρούσσα

νέα-κόντρα-στο-εκβ-για-την-αποχώρηση-ρο-399741
Αντιδρά η ΔΑΣ- ΕΣΑΚ και επικρίνει την πλειοψηφία
«Βγήκαν τα μαχαίρια» στο Εργατικό Κέντρο Βόλου εν όψει της πρώτης συνεδρίασης της διοίκησης την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να προκηρυχθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το λουκέτο και τις νέες ομαδικές απολύσεις στην ΚΟΝΤΙ.
Η εισήγηση για αντικατάσταση του αντιπροέδρου του ΕΚΒ Γιώργου Ρούσσα που έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και καιρό αλλά δεν έχει αποχωρήσει προκαλεί την έντονη αντίδραση της ΔΑΣ-ΕΣΑΚ που σε ανακοίνωσή της επικρίνει την πλειοψηφία.
Η συνεδρίαση της Διοίκησης του ΕΚΒ έχει οριστεί για τις 11 αύριο το πρωί ενώ στις 10 θα προηγηθεί συνεδρίαση του προεδρείου της Διοίκησης.
Τη θέση του Γ. Ρούσσα στη Διοίκηση καταλαμβάνει ο Βασίλης Λινάρδος εκ μέρους της ΔΑΣ.

Στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος αναμένεται να εισηγηθεί απεργιακή κινητοποίηση παμβολιώτικου χαρακτήρα με σημείο αιχμής φυσικά τις τελευταίες απολύσεις στην ΚΟΝΤΙ που οδήγησαν τελικά και στο οριστικό λουκέτο της επιχείρησης.

Το ΕΚΒ μαζί με το σωματείο της ΚΟΝΤΙ των οποίων τα μέλη επίσης απολύθηκαν εξετάζει διάφορες μορφές δράσης σε συνδυασμό με 24ωρη απεργία προκειμένου να θέσει όλους τους τοπικούς φορείς προ των ευθυνών της μαζί με την Πολιτεία φυσικά που ελέγχεται για μία σειρά από αστοχίες, αδυναμίες και λάθη που κόστισαν τελικά στο γενικότερο χειρισμό της υπόθεσης της ΚΟΝΤΙ μέχρι να φτάσουμε στο οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης.

Η ΔΑΣ- ΕΣΑΚ σήμερα πάντως για το θέμα της αντικατάστασης του Γ. Ρούσσα επικρίνει το ΕΚΒ και υπογραμμίζει «Όταν μόλις προχτές απολύθηκαν και οι 18 εναπομείναντες συνάδερφοι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ, όταν εκατοντάδες συνάδελφοί μας παραμένουν απλήρωτοι για μήνες ή είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας, όταν οι μειώσεις μισθών είναι καθημερινό φαινόμενο, η ηγεσία του ΕΚ Βόλου θεωρεί πως είναι κατάλληλη περίοδος να θέσει τέτοια ζητήματα.

Λίγους μήνες πριν το ερχόμενο Συνέδριο, η μη αντικατάσταση του Γ. Ρούσσα, τους εμποδίζει να πάρουν θέση για τα προβλήματα, να κηρύξουν κινητοποιήσεις;

Όταν ο αγώνας των Χαλυβουργών συνεχίζεται για πάνω από 70 μέρες, όταν στο Βόλο έχουν γίνει 2 μεγάλα συλλαλητήρια, όταν το Συνδικάτα και σωματεία της περιοχής αποφασίζουν απεργία για τα προβλήματα στο χώρο τους, σε συμπόρευση με τους Χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου, μέχρι τώρα η ηγεσία του ΕΚ Βόλου αρνείται να εκδώσει έστω και ένα ψήφισμα συμπαράστασης.

Όποιος πιάνεται απ’ τον «τύπο και το γράμμα του καταστατικού» για να κρύψει την ουσία, ψάχνει προσχήματα για να εμποδίσει την οργάνωση της πάλης των εργατών. Ας το ξανασκεφτούν έστω και τώρα».

Τέλος η ΔΑΣ καλεί το ΕΚΒ να κηρύξει απεργία για την Πέμπτη 12 Γενάρη και καταλήγοντας αναφέρει «Αν τα «διαδικαστικά» που βάζουν, τα βάζουν γιατί αναζητούν προσχήματα να αρνηθούν και να αποπροσανατολίσουν, οι εργάτες θα τους προσπεράσουν. Έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν το αντίθετο.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου